Almenys 80 morts per una trentena de tornados als Estats Units

Un dels tornados hauria estat el de més llarg recorregut de la història

Alberto AlcántaraActualitzat

Diverses línies de tempestes amb tornados associats han escombrat cinc estats dels Estats Units. Només un d'aquests tornados ha deixat una setantena de morts a Kentucky, segons ha explicat el governador local. La majoria a la localitat de Mayfield, un municipi d'uns 10.000 habitants. 


Hi ha hagut 32 tornados un dels quals han recorregut fins a 300 quilòmetres destruïnt tot el que trobaven al seu pas. Els estats més afectats són centre del país, Arkansas, Tennessee, Illioins i Kentucky. 
 

La xifra de víctimes pot augmentar perquè els equips d'emergències treballen per rescatar persones d'edificis enfonsats. Un d'aquets indrets és una residència geriàtrica a Monette, Arkansas.


A Edwardsville, al sud d'Illinois, un magatzem de la multinacional Amazon s'ha enfonsat parcialment. Un centenar de treballadors hi han quedat atrapats. La policia ha confirmat que hi ha víctimes mortals.


Possible rècord

El Servei Meteorològic Nacional dels Estats Units havia emès avisos de tornados per a zones de diversos estats: Arkansas, Tennessee, Missouri i Illinois. Es van observar al voltant d'una vintena de mànegues en aquests estats.

Estem pendents de confirmar una dada històrica: el tornado de Mayfield podria haver batut el rècord del recorregut més llarg mai fet per un d'aquests fenòmens.
 

Hauria estat actiu més de 4 hores i hauria recorregut més de 350 quilòmetres per la confluència de quatre estats, des del nord-est d'Arkansas fins a Kentucky, passant per Missouri i Tennessee. Si durant tot el recorregut ha estat en contacte amb el sòl, seria un fet extraordinari.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut