Madrid

Zapatero demana "confiança" als ciutadans davant els 32 possibles casos de grip porcina

El president José Luis Rodríguez Zapatero ha assegurat que el govern espanyol té "els mitjans científics i terapèutics" per donar resposta als casos de grip porcina. Fins ara, s'han detectat a Espanya 32 possibles casos d'aquesta malaltia. Zapatero ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el president de la república francesa, Nicolas Sarkozy, amb qui ha parlat sobre la propagació de l'epidèmia, entre altres temes. El cap de l'executiu espanyol ha demanat "confiança" als ciutadans perquè ja s'han posat en marxa "les mesures preventives i la resposta al tractament és positiva". Tot i així, no ha descartat prendre "més mesures preventives" segons "l'evolució de l'epidèmia".

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero ha valorat la tasca que estan realitzant el Ministeri de Salut i Política Social i les comunitats autonòmes respecte a l'evolució dels casos de grip porcina a l'Estat.

El president espanyol també ha manifestat la intenció de col·laborar amb aquells països que tinguin més dificultats per la propagació de la grip porcina, com és el cas de Mèxic. En aquest sentit, ha avançat que a través del Ministeri d'Afers Estrangers estan disposats a "cooperar" amb aquest país "amb una ajuda extraordinària perquè tingui més recursos davant del risc d'extensió de l'epidèmia".

Per la seva banda, el president francès, Nicolas Sarkozy, ha explicat que el seu país ja ha passat a la quarta fase del pla d'alerta per la grip porcina, tal com ha recomanat l'OMS. També ha ofert el seu suport a Mèxic i ha demanat "tranquil·litat" fins que no se'n confirmin nous casos.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut