Madrid

El Ministeri de Sanitat confirma dos casos de grip porcina i n'investiga 32 més

El Ministeri de Sanitat ha confirmat que a Espanya s'investiguen 32 casos sospitosos de tenir la grip porcina. És la mateixa xifra amb què s'ha treballat fins ara, però el nombre de casos s'ha redistribuït. Catalunya en té tres menys de set, mentre que Madrid n'ha augmentat la xifra, fins als 11. D'altra banda, la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha anunciat el segon cas confirmat de grip porcina. Es tracta d'un noi que està ingressat a València. L'altre jove que té el virus, que és d'Albacete, evoluciona favorablement i podria rebre l'alta hospitalària durant les pròximes hores. Les anàlisis que s'han fet tres pacients de Catalunya, dos a les illes Balears, un a l'Aragó, i un altre a Castella i Lleó han resultat negatives.

Actualitzat
Catalunya ha reduït el nombre de casos sospitosos, i passa de deu a set. A Madrid, en canvi, han augmentat, i han passat de nou a onze pacients. A Múrcia ha aparegut un possible contagi i ja en són dos. El mateix ha passat a Extremadura, amb un altre cas.

Aquests pacients estan a l'espera que acabin les anàlisis. De moment, Sanitat ha confirmat dos dels casos de grip porcina a Espanya, però cap d'ells és greu. A més, segons ha informat el Ministeri, els dos pacients podrien rebre l'alta durant les pròximes hores. El primer cas es va confirmar dilluns a Almansa, a Albacete. Es tracta d'Antonio Gil, de 23 anys, que va tornar de Mèxic fa poc.

El segon cas l'ha confirmat la ministra Trinidad Jiménez aquest dimarts i es tracta d'un jove de València que dilluns el van donar d'alta en descartar-se que estava contagiat. Poc després, però, el van fer tornar a l'Hospital de la Fe de València perquè hi havia alguna confusió amb els resultats de les seves anàlisis. Finalment s'ha confirmat oficialment que el pacient té el virus.

Aquest jove havia anat a Mèxic en un viatge de final de carrera d'estudiants d'Administració d'Empreses de la Universitat de València. En aquest grup també hi anava el noi d'Almansa, a Albacete, que va ser diagnosticat com el primer cas de grip porcina, i una altra noia que també presentava símptomes de grip. Sanitat tracta amb antivirals més de 200 persones que van estar en contacte amb aquest pacient.

Tots els casos, tant els ratificats com els que s'investiguen, corresponen als viatgers que han estat fa pocs dies a Mèxic.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut