Barcelona

Marina Geli descarta 3 dels 10 casos sospitosos de tenir grip porcina

La consellera de Salut, Marina Geli, acaba d'informar en roda de premsa al Palau de la Generalitat que 3 dels 10 casos sospitosos de tenir la grip porcina han quedat descartats. Per tant en queden 7 que, segons Geli, evolucionen bé i en "menys de 24 hores" se sabrà si tenen el virus o no. La informació arribarà dels laboratoris madrilenys de Majadahonda i la farà pública el Ministeri de Sanitat. Unes hores abans i en unes declaracions a "Els matins" de TV3, la consellera ha manifestat que "és probable que a Catalunya en tinguem un cas confirmat [és a dir, un cas positiu] en les properes hores".

Actualitzat
Unes hores abans de la roda de premsa al Palau de la Generalitat, la consellera de Salut, Marina Geli, ha passat aquest dimarts per "Els matins" de Josep Cuní per parlar de la grip porcina que afecta mig món. Geli ha explicat que "estem en un moment de preocupació controlada però a Catalunya no estem en situació d'emergència", sinó d'alerta.

Marina Geli ha repetit que els afectats a Catalunya estan "perfectament" i aviat podrem saber si s'han contagiat o no del virus. La titular de Salut ha avançat, però, que "és probable que a Catalunya en tinguem un cas confirmat en les properes hores". 

Geli ha recordat també que "no hi ha vacuna en aquests moments per a aquesta variant del virus de la grip porcina en els humans" i ha volgut recalcar que no hi ha cap risc per menjar carn de porc ni els seus derivats.

Pel que fa a les notícies segons la qual Mèxic hauria amagat informació del virus, Marina Geli considera que, en tot cas, no ho hauria fet voluntàriament.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut