Brussel·les

La CE recomana parlar de "nova grip" i no de "grip porcina"

Des de la Unió Europea, la comissària de Salut, Androulla Vassiliou, creu que per ser exactes no s'hauria de parlar de "grip porcina". La CE recomana el terme "nova grip", tot i que està estudiant juntament amb l'OMS quina seria la denominació més correcta.

Actualitzat
Hi ha dues raons per no parlar de "grip porcina". La primera, que el virus ja s'ha transmès d'humà a humà, almenys a Mèxic. Als Estats Units s'està estudiant si també ha passat. Si es confirma, l'Organització Mundial de la Salut tornaria a elevar el nivell d'alerta, que passaria de 4 a 5, en una escala de 6. El nivell 5 significa que el virus es transmet de persona a persona en almenys dos països d'una regió de l'OMS i implica que la pandèmia és imminent. Actualent, l'alerta es troba al nivell 4, que vol dir que s'ha verificat la transmissió entre humans de manera que poden sorgir focus a escala local.

L'altra raó per no parlar de "grip porcina" es deu a la necessitat de no perjudicar innecessàriament la indústria, especialment en un moment de crisi. Parlar de "grip porcina" podria induir moltes persones a deixar de consumir carn de porc, quan, en realitat, segons les autoritats sanitàries, no hi ha cap risc.
Anar al contingut