Elena Osipova duia dues pancartes a favor de la pau i la destrucció dels arsenals nuclears (REUTERS/Stringer)

Una supervivent del setge de Leningrad, detinguda a Rússia per protestar contra la guerra

Elena Osipova, de 78 anys, no és l'única detinguda. La policia russa ha detingut més de 1.500 persones que s'han manifestat en contra de la invasió ordenada per Putin.

Andrea Vargas TorrentóActualitzat

La pintora de 78 anys Elena Osipova sabia que per ser allà, en aquella plaça de Sant Petersburg, manifestant-se en contra de la invasió russa ordenada per Vladímir Putin a Ucraïna, podria ser detinguda.

Hi havia una forta presència policial, però s'hi va quedar. Portava dues pancartes a favor de la pau i la destrucció dels arsenals nuclears de tot el planeta. 

Osipova és una de les supervivents del setge de Leningrad, l'ofensiva de l'Alemanya nazi a la ciutat russa (avui Sant Petersburg). Durant més de 800 dies, la població va patir fam i fred, i va lluitar per sobreviure. El setge va acabar el gener del 1944.

A la concentració d'aquest dimecres, les persones del seu voltant la van aplaudir durant una estona, fins que dos policies se la van endur detinguda.

 

 

Com ella, la policia russa va detenir unes 285 persones. Des que Rússia va ordenar l'atac a Ucraïna, els cossos de seguretat russos han detingut més de 1.500 persones que es manifestaven en contra de la invasió.

Un cordó policial bloqueja una àrea de Sant Petersburg durant la manifestació de dimecres (REUTERS/Stringer)

Superar la por

L'opositor rus Aleksei Navalni, avui empresonat, havia fet unes hores abans una crida a la mobilització per la pau a través d'un fil de Twitter.

 

I els va demanar que, malgrat tot, calia superar la por:

"Cada persona detinguda s'ha de substituir per dos manifestants més. Si per parar la guerra cal omplir les presons, omplirem les presons."

 

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut