Terrassa

Un jove convers a l'islam, testimoni clau de la xivatada policial: "He estat utilitzat i he caigut en la trampa"

"Em van dir que els Mossos els estaven investigant" i que "els havia de persuadir perquè aquests pensaments extremistes no s'encomanessin", diu a una entrevista a "El Periódico"

RedaccióActualitzat

Un musulmà convers, testimoni clau de la xivatada de la Policia Nacional sobre la investigació dels Mossos d'Esquadra d'una cèl·lula jihadista al Vallès Occidental, ha explicat en una entrevista a "El Periódico de Catalunya" que agents de la Policia Nacional es van reunir amb ell a finals d'any per donar-li informació del grup i demanar-li que intentés convence'ls d'abandonar les seves idees extremistes: "A finals d'any aquests policies em van contactar per preguntar-me sobre un grup de gent de Terrassa; em van donar una sèrie d'informacions i em van dir si podia parlar amb aquests joves ja que tenien pensaments extremistes i ideologies violentes." I afegeix: "Aleshores em van dir que els Mossos els estaven investigant" i que "els havia de persuadir perquè aquests pensaments, aquestes idees, no s'encomanessin".

El musulmà convers, que és membre d'una associació per a la integració social, afirma també que, juntament amb un amic musulmà, es va reunir amb deu membres del grup jihadista -entre els quals hi havia un menor de 17 anys i un home que s'havia convertit feia tan sols cinc mesos-, i els van dir "que si seguien amb aquestes idees tindrien problemes i que la policia els estava investigant".

"Els vam dir que vigilessin perquè els detindrien"

Per espantar-los, a més, "els vam dir que vigilessin perquè els detindrien i ens vam inventar coses: els vam dir que si anaven a l'aeroport els detindrien i que tenien tots els telèfons punxats; només per espantar-los, però la informació que teníem era la que em va donar la policia, ja que no sabien que tres setmanes després els acabarien detenint ni que hi havia un policia infiltrat.

L'entrevistat, que assegura que "no era conscient que col·laborava en una xivatada", diu al rotatiu que es va sentir "utilitzat i manipulat" i que en un principi ell va fer cas de la Policia Nacional perquè creia que podien ajudar els jihadistes a abandonar l'extremisme. "Crec que he estat utilitzat i he caigut en la trampa d'haver advertit aquesta gent. I potser per culpa d'això s'han escapat els veritables culpables", ha lamentat el testimoni, que està preocupat ja que considera que s'ha distorsionant el seu paper i creu que tot plegat es tracta d'una guerra política.

"Vam detectar un cotxe que seguia la meva dona"

Al final, el testimoni va començar a adonar-se del seu error quan la policia li va demanar que els portés informació, com DNIs i matrícules, i va començar "a sentir pressió". "Després vam detectar un cotxe que seguia la meva dona i la meva família. Arran d'això, vaig agafar la matrícula i me'n vaig anar als Mossos i els vaig explicar tot el que havia passat. Després de parlar amb ells, em van recomanar que em presentés davant del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz i expliqués tots els fets, i em van acompanyar a Madrid."

Finalment, els Mossos van actuar i van desmantellar la cèl·lula però després han reconegut que, arran d'aquestes filtracions, l'operació i la vida dels agents havien estat en risc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut