Preparació de còctels molotov als carrers de Kíev (EFE/Mikhail Palinchak)
Preparació de còctels molotov als carrers de Kíev (EFE/Mikhail Palinchak)

Trinxeres, còctels Molotov i missatges en rus: Kíev es prepara per resistir l'atac

L'exèrcit ucraïnès i milicians voluntaris es preparen per defensar la ciutat en cas d'una possible entrada de les tropes de Moscou.

Actualitzat


"Soldats russos, marxeu. No us convertiu en assassins", diuen missatges en rus a l'entrada de Kíev als panels informatius que normalment donen informació de trànsit. A dins de la ciutat, es construeixen trinxeres i es preparen còctels Molotov.

Tant l'exèrcit ucraïnès com milicians voluntaris es preparen per defensar la ciutat en cas d'una possible entrada de les tropes de Moscou.

Mantenir el control de la capital és la prioritat del govern ucraïnès. I Rússia ha iniciat un atac "d'alta precisió" sobre la ciutat, amb llançament de míssils per aire mentre un comboi de tropes s'hi dirigeix per terra des de Bielorússia.

Soldats ucraïnesos s'escalfen en una foguera als afores de Kíev
Soldats ucraïnesos s'escalfen en una foguera als afores de Kíev (EFE/Alisa Yakubovych)
Soldats ucraïnesos patrullen a la plaça Maidan
Soldats ucraïnesos patrullen a la plaça Maidan (EFE/Zurab Kurtsikidze)
Ciutadans ucraïnesos preparen còctels molotov a Kíev de cara a una possible entrada de l'exèrcit rus
Ciutadans ucraïnesos preparen còctels Molotov a Kíev de cara a una possible entrada de l'exèrcit rus (EFE/Sergey Dolzhenko)


Joves que fins ara només coneixien la guerra a través de pel·lícules i videojocs estan construint trinxeres als carrers al costat de casa per fer front a una invasió russa de la ciutat.

Cada dia són més els homes i dones que acudeixen als locals de les unitats de defensa territorial per allistar-se. Tenen entre 18 i 60 anys i s'allisten voluntàriament. Estan disposats a agafar les armes per lluitar en suport a l'exèrcit:

Víktor: "Hi ha civils morint. Àvies com la meva, criatures com els meus germans i germanes. No tinc casc ni uniforme, però aquí estic, cavant una trinxera en lloc d'estar estudiant i vivint tranquil·lament."

Dmitri:" Sóc aquí perquè aquells que no voliem veure han trucat a la porta. I crec que tothom que pugui resistir ho ha de fer, perquè és casa nostra i l'hem de defensar."

Víktor Rudnitxenko: "Els rebrem amb còctels Molotov i bales al cap. Perquè no tenien permís per venir, no sé a qui anaven a salvar aquí, ni com."

Un grup de defensa territorial ucraïnès a Kíev
Un grup de defensa territorial ucraïnès a Kíev (EFE/Mikhail Palinchak)
Grups de defensa territorial ucraïnesos agafen armes abans de patrullar per Kíev
Grups de defensa territorial ucraïnesos agafen armes abans de patrullar per Kíev (EFE/Mikhail Palinchak)

Les milícies de defensa es van establir l'any 2014, amb el conflicte a les regions de Donetsk i Lugansk, i que quan tropes russes van començar a concentrar-se a la frontera els va posar en alerta. En dues setmanes, s'han reclutat mig milió de civils.

Així es pot veure en aquesta crònica del "Telenotícies migdia":

 

 

 

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússiaVladímir Putin
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut