Milei tanca webs i xarxes dels mitjans públics argentins per "unificar" els seus criteris

Els treballadors de la ràdio i la televisió estatals consideren la decisió un "nou atac contra la llibertat d'expressió" i parlen de censura

RedaccióActualitzat

El govern argentí ha suspès, des d'aquest dimarts, els continguts de les xarxes socials i les pàgines web dels mitjans de comunicació públics del país. Una mesura que es mantindrà en vigor "fins que s'hi apliquin canvis de criteri", que no s'han especificat.

Així ho assenyala un únic comunicat oficial, que, per ordre de l'executiu de Javier Milei, ja encapçala tots els comptes de la ràdio i la televisió públiques argentines.

A més, el bloqueig provoca que, en accedir als llocs web, aparegui en pantalla un missatge en què es llegeix que la pàgina està en reconstrucció, sota l'escut del país.


"Reestructuració" vs. "censura"

El gabinet de Milei justifica aquesta decisió pel pla de reorganització i reestructuració sobre l'ens públic que està duent a terme i que, de moment, es deixa en mans úniques de la gerent de mitjans digitals i institucionals.

En canvi, els treballadors dels mitjans silenciats denuncien el que qualifiquen de "silenciament digital dels mitjans públics" sota l'excusa --diuen-- d'aquesta pretesa reestructuració. Des del sindicat SATSAID sentencien que és un "nou atac contra la llibertat d'expressió, una maniobra il·legal i un anorreament de les institucions per part de l'actual govern", que, a més, "atempta contra la feina" dels treballadors i treballadores d'aquestes empreses públiques.

La suspensió anunciada avui s'afegeix a la intervenció, per part del govern Milei, dels mitjans nacionals decretada el 5 de febrer. Un moviment que es va produir en el context d'una àmplia reestructuració d'empreses i organismes estatals i que va afectar l'agència de notícies Télam, entre d'altres.

Aleshores, l'executiu va justificar aquella mesura per la necessitat de respondre a la crisi econòmica que afecta l'Argentina.

El secretari general del Sindicat de Premsa de Buenos Aires, Agustín Lecchi, en declaracions a 3Cat, alerta de la privatització que està en camí: "És una escalada més en la destrucció. La ràdio i televisió pública i nacional està subjecta a la privatització. Ens hi oposem frontalment."

En campanya electoral, Javier Milei acusava els mitjans públics argentins de ser un "niu de militants d'esquerres kirchneristes" i d'oferir continguts "adoctrinadors".

 

Recupera els documentals de Punt de no retorn "L'Argentina de Milei. Part I" i "L'Argentina de Milei. Part II".

 

 

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicacióArgentinaJavier Milei
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut