Ter Stegen, assegut a la gespa al costat d'una porteria
Ter Stegen vol revalidar el Trofeu Zamora (Europa Press)
Primera Divisió

La lluita pel Zamora: destresa... i estratègia

Dues centèsimes en el coeficient d'encaixar gols separen ara mateix Ter Stegen del Zamora

Redacció Esport3Actualitzat

L'última jornada de Lliga, el cap de setmana que ve, deixa poques incògnites, amb el campió de Lliga decidit --el R. Madrid--, el segon classificat sentenciat --el Barça-- i els descensos ja decidits --Cadis, Granada i Almeria--.

Sí que quedarà per resoldre quin porter s'endú el Trofeu Zamora, i la cosa està entre Ter Stegen i Unai Simón. El porter de l'Athletic Club ha encaixat 33 gols en 35 partits, amb una mitjana de 0,94, un pelet millor que la del porter blaugrana, amb 0,96 de coeficient pels 26 gols en 27 partits.


L'estratègia en l'última jornada

Unai Simón podria ser campió, dissabte, sense haver de jugar al camp del Rayo. Però si diumenge Ter Stegen juga i no encaixa al Sánchez Pizjuán, el superarà, ja que el coeficient seria aleshores de 0,93 (26 gols en 28 partits) per a l'alemany.

Però és que, a més, si Unai Simón jugués i encaixés dos gols a Vallecas, obtindria un coeficient de 0,97, de manera que Ter Stegen podria quedar-se a la banqueta diumenge a Sevilla i així evitar encaixar gols i guanyar el Zamora, un trofeu honorífic.

A Bilbao han gestionat els últims partits amb la calculadora a la mà. Aquest diumenge, davant del Sevilla precisament, Valverde va deixar Unai Simón a la banqueta i la setmana anterior el va substituir quan va sumar els 60 minuts que computen com a partit disputat.

Les tres últimes porteries a zero del Barça permeten a Ter Stegen, que es va perdre molts partits per lesió, optar a revalidar el trofeu que ja va guanyar l'any passat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut