Miguel i Lamine Yamal, durant l'últim enfrontament entre Girona i Barça (Reuters)
Futbol

Així queda la Champions 2024-25

Barça i Girona coneixen la majoria de possibles rivals en una competició que canvia de format

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça és al bombo de caps de sèrie de la pròxima Champions... de moment. L'equip blaugrana és per ara el novè equip amb millor coeficient dels ja classificats per a la màxima competició europea i, per tant, l'últim dels que entrarien al primer pot. Però per mantenir aquest lloc ha d'esperar que el Bayer Leverkusen no guanyi la final de l'Europa League davant l'Atlanta -o fins i tot que no la perdi per penals-, per no veure's superat pel campió alemany. Potser és molt esperar d'un equip que aquest any no coneix la derrota. 

De tota manera, amb el canvi de format sembla que la incidència real de ser en un bombo o l'altre de cara al sorteig del 29 d'agost. Cal recordar que en la Champions 2024-25, cada equip s'enfrontarà amb 8 rivals- 2 de cadascun dels grups- a un sol partit. 

Aquesta màxima serveix tant pel Barça com pel Girona que, com a debutant en competicions europees, estarà al quart bombo. 

Amb les Lligues europees acabades o tocant a la fi ja es coneixen 26 dels 36 participants a la fase final, que començarà el 17 de setembre. De moment tenen el bitllet garantit. Per lligues, són aquests:

Anglaterra (4): Manchester City, Arsenal, Liverpool i Aston Villa
Espanya (4): Reial Madrid, Barça, Girona i Atlètic de Madrid
Alemanya (4 + 1): Bayer Leverkusen, Stuttgart, Bayern Múnic, Leipzig i Borussia Dortmund
Itàlia (4 + 1): Inter, Milan, Bolonya, Juventus i Atalanta
França (3): Paris Saint-Germain, Mònaco i Brest
Països Baixos (2): PSV Eindhoven i Feyenoord
Portugal (1): Sporting
Bèlgica (1): Bruges (?)
Escòcia (1): Celtic
Àustria (1): Sturm Graz

 

La resta dels participants quedaran clars un cop s'acabin els campionats nacionals i es disputin també les dues finals continentals, que poden fer variar quins equips obtenen la classificació directa i quins hauran de jugar les rondes de qualificació. 9 de les 36 places s'obtindran a través de la fase de qualificació. 

Els equips que tenen millor rànquing que el Barça i que, per tant, estaran al primer bombo del sorteig són Manchester City, Bayern Múnich, Reial Madrid, PSG, Liverpool, Inter Milà, Borussia Dortmund i Leipzig.    
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

 

 

Anar al contingut