Un mort i una trentena de ferits per les fortes turbulències en un vol de Londres a Singapur

L'avió ha acabat aterrant d'emergència a l'aeroport de Bangkok

RedaccióActualitzat

Un passatger de 73 anys ha mort i una trentena més han quedat ferits --set d'ells en estat crític-- aquest dimarts per les fortes turbulències que hi ha hagut en un vol de Singapore Airlines que feia el trajecte entre Londres i Singapur.

L'avió, un Boeing 777-300ER, que havia sortit des de l'aeroport de Heathrow, s'ha hagut de desviar cap a Bangkok, on ha aterrat a les 15.45 hora local (08.45 GMT), a l'aeroport de Suvarnabhumi.

El vol SQ321 transportava un total de 211 passatgers --dos d'ells de nacionalitat espanyola-- i 18 tripulants, segons ha informat la companyia aèria en un comunicat, en el qual també ha expressat "el més sentit condol a la família del difunt", un ciutadà britànic que hauria patit un atac de cor.


Singapore Airlines també ha afegit que està treballant conjuntament amb les autoritats tailandeses per proporcionar assistència mèdica als passatgers i que ha enviat un equip a Bangkok per oferir "qualsevol assistència addicional necessària".

El vol SQ321 transportava 211 passatgers (Reuters/Handout)

Una desena d'ambulàncies s'han mobilitzat fins a peu de pista per atendre els ferits, segons han informat alguns mitjans tailandesos: 18 dels ferits han estat hospitalitzats i n'hi hauria 7 en estat crític, segons diverses fonts.

Els serveis d'emergència han traslladat els ferits a l'hospital(Rachen Sageamsak/Xinhua News/ContactoPhoto/Europa )

També el ministre de Transports de Singapur, Chee Hong Tat, ha dit en una publicació a les xarxes que el seu govern oferirà assistència als passatgers i les seves famílies.

"Estic profundament trist per l'incident a bord del vol SQ321 de Singapore Airlines des de Londres Heathrow a Singapur".

Encara no s'ha pogut aclarir què ha passat exactament a bord del vol afectat, però segons dades del portal AirRadar, que registra vols a tot el món, l'avió de Singapore Airlines hauria baixat ràpidament uns 2.000 metres --dels 37.000 als 31.000 peus-- durant quatre minuts en creuar la badia de Bengala.

La baixada s'explicaria per l'intent dels pilots d'allunyar-se de la zona on han tingut problemes.

Tot i que les turbulències són un fet habitual, provocat per fenòmens meteorològics, no acostumen a tenir repercussions greus. Almenys fins ara, ja que els científics alerten que el canvi climàtic comportarà també que les turbulències siguin més fortes i freqüents en el futur.

ARXIVAT A:
MobilitatRegne Unit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut