Emma Hayes, celebrant la cinquena Lliga consecutiva que guanya amb el Chelsea (Reuters)
Futbol

L'espina clavada d'Emma Hayes amb el Barça

L'entrenadora anglesa es recorda de les blaugranes en acomiadar-se del Chelsea, amb el qual acabava de guanyar la cinquena Lliga seguida

Redacció Esport3Actualitzat

Hi ha derrotes que tenen un impacte emocional i que es poden convertir en obsessió. Emma Hayes ha viscut un cap de setmana carregat d'emocions. L'entrenadora sortint del Chelsea ha tancat la seva etapa al capdavant de l'equip londinenc guanyant la Lliga en l'última jornada, i ha revalidat una hegemonia que ha aconseguit allargar durant cinc temporades seguides.

Hayes ha capitalitzat gran part d'aquest domini a la Premier femenina, i tanca la seva etapa per anar a dirigir la selecció nord-americana, durant anys el millor equip del mon.

Però l'entrenadora londinenca sembla tenir una espina clavada després d'haver patit dues derrotes molt significatives contra el Barça a la Champions: la més important, a la final del 2021 (4-0), i la més recent, a les semifinals d'aquesta mateixa temporada (0-1 a Montjuïc i 0-2 a Stamford Bridge).

Potser és per això que Hayes ha tancat la seva última roda de premsa com a entrenadora del Chelsea referint-s'hi, encara que sigui de manera indirecta:

 

"Ens veiem en algun moment, potser a la final per a l'or olímpic. En algun moment hauré de guanyar les espanyoles!"

Era un comentari en broma que denota que Hayes no oblida les derrotes contra el Barça, sinó que les ha desplaçat a un escenari diferent.

Deixant de banda aquesta anècdota, no es pot negar que Hayes ha elevat el nivell de competitivitat de la Premier League. I durant la roda de premsa ha replicat els crítics que indiquen que els èxits del seu Chelsea es deuen al fet que dedica més recursos econòmics al futbol femení que els rivals:

 

"Per què hi ha tanta negativitat al voltant d'invertir en el futbol femení? La gent em diu: 'tens el pressupost més alt'. Doncs m'hauríeu de donar copets a l'esquena. Hauríeu de dir-me: 'ben fet per pagar les noies com cal'. Per què sempre es fa servir això de manera negativa?"

Anar al contingut