Prova PCR en un cribratge massiu al Raval el desembre passat (Europa Press / David Zorrakino)

Aquest dilluns tornen a fer proves als contactes estrets de positius, també als vacunats

Les persones vacunades amb pauta completa també es faran una prova PCR, però continuaran estalviant-se la quarantena

Actualitzat

Amb una situació epidemiològica menys complicada, Salut ha decidit recuperar el rastreig dels positius i els seus contactes, una feina que va quedar desbordada amb l'explosió de contagis de la cinquena onada.

Al juliol, amb 50.000 casos setmanals, es va demanar que no s'anés als CAP si algú era contacte estret. Ara, amb 10 vegades menys contagis, Salut recupera les proves diagnòstiques.

A partir d'aquest dilluns, les persones amb pauta de vacunació completa continuaran sense haver de fer quarantena quan siguin contactes estrets, però, per a més seguretat, se'ls farà una PCR entre els dies 4 i 6 posteriors al possible contagi, preferentment el quart dia. Segons Salut, això permetrà millorar la detecció de la variant delta, que té el pic viral més a l'inici.

Les persones no vacunades o amb pauta incompleta de vacunació sí que hauran de fer una quarantena de 10 dies i també se'ls farà una PCR entre els dies 4 i 6.

 

N'ha parlat Jacobo Mendioroz, director de la Unitat de Seguiment Covid-19: "Ara que tornem a tenir una situació més estable i que ja no tenim un pic epidèmic, podem aprofitar al màxim, quan és més efectiu el sistema de traçat, per tallar les cadenes de contagis".

"Tant a nivell de realització de proves, com del sistema de rastreig, no hi ha cap problema perquè es pugui trucar a tothom", afegeix Mendioroz.

Salut recorda que, sigui quin sigui el resultat de la prova, les persones a qui es prescrigui una quarantena l'hauran de fer.

Proves d'escolars

També hi ha canvis a les escoles. Quan es confirmi un cas positiu es farà prova diagnòstica a tots els membres del grup de convivència estable, que pot ser un test d'antígens o una PCR, segons el cas.

A qui tingui la pauta completa se li farà un test d'antígens com a molt tard l'endemà de la notificació del positiu.

Els no vacunats o amb pauta incompleta hauran de fer quarantena de 10 dies i PCR entre els dies 4 i 6, és a dir, que seguiran la mateixa pauta que la població general.

El test d'antígens es farà a les farmàcies que participen en el programa d'automostra supervisada.

Les dades s'introduiran al sistema per fer el seguiment de l'estudi de casos i contactes.

En aquests moments s'està planificant l'obertura de nous punts, fora dels CAP, per a la realització de les PCR.

Des del juliol s'han continuant fent proves a les poblacions de més risc o en el cas de brots i s'han fet més de 42.000 proves a contactes.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut