"Tengui, falti": l'àlbum de cromos d'un club de futbol sala revoluciona Vilassar de Dalt

Des de fa unes setmanes, mitja hora abans dels entrenaments de l'Atlètic Català ja hi ha cua al bar del poliesportiu per comprar cromos abans que s'exhaureixin

Agustí FornéActualitzat

L'Atlètic és un club de futbol sala de Vilassar de Dalt. Aquest any compleixen 25 anys i van pensar que una bona manera de celebrar-ho seria fer un àlbum de cromos amb els jugadors i jugadores de tots els equip.

Des de l'"escoleta", amb 6 anys, fins als veterans. 15 equips, 203 cromos. L'àlbum els hi fa una empresa suïssa. Fa 2 mesos els van enviar el software.

Van fer les fotos de tots i van descobrir que l'havien fet molt grossa. La primera comanda de 1.300 cromos es va esgotar en dos dies. Igual que la segona, i la tercera.

L'Eugeni i el seu germà Enric porten el bar del poliesportiu de Vilassar de Dalt. Se'ls ha girat feina perquè són els encarregats de vendre els cromos. "A primera hora sempre hi ha cues", diu l'Eugeni.

"Jo també surto. Soc el cromo 186 i em costa de trobar perquè els meus fills sempre que els surt el reparteixen a la família. Però puc dir que soc el primer del club que ha acabat la col·lecció", afegeix.


Una iniciativa que fa club

Entre entrenament i entrenament, hi ha intercanvi de cromos. Cadascú amb amb els seus fills amb els que tenen i falten. I comença la cançoneta "tengui, tengui, falti, falti...".

La Berta és el cromo 95. És la portera de l'equip aleví i està especialment satisfeta perquè "ja era hora que hi hagués cromos de jugadores. Nosaltres també ens ho mereixem".

L'èxit de la iniciativa els ha sorprès. El president, Jordi Mestre, destaca que han complert l'objectiu:

"L'objectiu era fer club i ho hem aconseguit. Pares, mares, jugadors i jugadores ara es coneixen tots, només sigui perquè intercanvien cromos i es veuen a les fotos. La veritat és que l'èxit ens ha desbordat."

"És molt bonic --diu Patrick Albert, un dels fundadors--, perquè ens ha permès retrobar-nos fins i tot amb els que viuen molt lluny".

Com Daniel Dòmina, que ara viu a l'Índia, i René Fontán, que viu al Brasil. Tots dos tenen el seu cromo, el 198 i el 200, a la pàgina dels fundadors.

Als àlbums hi ha les jugadores i els jugadors, des de l'escoleta fins als veterans (CCMA)

Un altre dels objectius que han aconseguit és obrir-se al poble. "L'èxit ha anat més enllà del club --diu el president--. Ha arribat a gent que no juga a futbol sala però que fa la col·lecció igual".


El Lucas, un cromo difícil

Però no tot són flors i violes. Per exemple, l'Andrés no viu des que va sortir la col·lecció. Ja anava de bòlit per portar el Lucas, de 6 anys, als entrenaments.

Entre entrenament i entrenament hi ha intercanvi de cromos (CCMA)

Ara ha de fer cua per comprar cromos i, "el que és pitjor --assegura--, no hi ha manera que surti el del meu fill". Se'l pot veure cridant pel bar: "Algú te el 33? Sisplau, el 33?". I al final de la tarda el va aconseguir.

Des de fa dos mesos, a l'Atlètic Català no els preocupa tant els resultats dels partits del cap de setmana com aconseguir acabar l'àlbum.

La primera edició es va esgotar tot just es va posar a la venda (CCMA)
ARXIVAT A:
Esports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut