Barcelona

Sor Lucía Caram entra en campanya amb un col·loqui i la rèplica de Fernández Díaz

Trias, com Artur Mas, han posat en valor la feina que fa la monja contra la pobresa, i el ministre de l'Interior lamenta que es dediqui "a fer política i acusacions falses"

Actualitzat

S'havia concebut com un acte més de campanya. Però el toc d'atenció del Vaticà a sor Lucía Caram ha donat un altre aire al col·loqui a tres.

"Sor Lucía Caram és una persona que es fa escoltar. Perquè és una persona que jo crec que té les idees clares, que ens interpel·la", ha declarat Trias.

Tant Xavier Trias com Artur Mas han posat en valor la feina que fa la monja contra la pobresa, però, sobretot, el seu coratge i la seva saviesa, han dit.

Caram ha anat per feina i ha parlat dels que ho passen malament, dels bancs i del procés sobiranista. I ho ha fet parlant sense embuts.

"Sóc aquí per exercir la meva vocació de monja collonera. Volem una Catalunya lliure, independent, que sigui el que vol ser. Doncs treballem per aquesta Catalunya, en què la primera assignatura pendent és que tothom pugui viure en llibertat."

Per garantir, precisament, la dignitat de tothom, Artur Mas defensa un pacte nacional contra la pobresa que fins ara ha estat impossible.

"Sabeu per què no el tenim? Doncs perquè n'hi ha alguns que els fa mandra fer-se fotografies al costat nostre. Perquè la fotografia en aquests moments, segons quin pacte fas, incomoda alguns que es miren molt l'estètica i no entren en el fons de les qüestions", ha dit Mas.

No ha estat en aquest acte, però Mas també ha reflexionat avui sobre el seu futur. El 27-S seran les urnes les que marcaran la seva data de caducitat, ha dit. Serà, en tot cas, després de les municipals, quan Trias --si guanya-- hagi pogut formar govern. Però al programa "Els matins" ha avisat:

"Col·laborar, podem col·laborar amb tots. Però entrar dins del govern és evident que no pot entrar dins del govern el PP. Això és quasi una qüestió de sentit comú sabent la ideologia de cadascú."

PSC: Jaume Collboni a la Cambra de Comerç i l'acte de Miquel Iceta

Jaume Collboni reivindica el PSC com el partit socialdemòcrata homologat, davant d'altres formacions que volen ocupar aquest espai. Pel candidat socialista, el PSC ja ha superat la crisi i, malgrat els resultats que vaticinen les enquestes, sosté que conservaran 10 dels 11 regidors que tenen. Una altra cosa, segons Collboni, seran les lectures que se'n faran l'endemà:

"És evident que el procés sobiranista és el teló de fons de la política catalana en aquests moments. I és inevitable que es facin lectures dels resultats electorals, especialment a la ciutat de Barcelona. Jo no sé com de determinant serà això; no ho sé. Segurament és qüestió de valorar com quedem les forces polítiques en el conjunt del país i quin és el resultat que es fa a Barcelona. Però és segur que té un impacte."

Pel PSC, l'entrada en campanya de personatges mediàtics com Lucía Caram té un recorregut limitat. Així ho ha expressat Miquel Iceta:

"Dubto molt que tingui una incidència sobre el resultat. La gent el que està triant és el millor alcalde o alcaldessa, el millor equip o el millor programa. I el que hi posem de farcit o guarniment crec que no és rellevant."

Iceta també ha criticat els que es volen apropiar de l'herència de Pasqual Maragall i els ha recordat que els que ara ho fan estaven en contra dels Jocs Olímpics.

PPC: Jorge Fernández Díaz i Alícia Sánchez-Camacho a Castelldefels

El ministre Jorge Fernández Díaz ha fet campanya a Castelldefels, la ciutat més important que governa el PP, juntament amb Badalona. Des d'allà, on ha fet costat a Alícia Sánchez-Camacho i a l'alcaldable Manuel Reyes, ha negat les acusacions de sor Lucía Caram, segons la qual ell i el govern espanyol pressionen el Vaticà per fer-la callar.

"Em sembla bastant lamentable que una senyora que és monja es dediqui a fer política i, a més, a fer acusacions falses. Dóna la impressió que el nacionalcatolicisme es vol tornar a implementar. Però el 'nacional', de necionalisme català", ha dit Fernández Díaz.

"El senyor Mas i el senyor Trias sols ja no aporten res de nou i necessiten ajuts de la monja Caram", ha afegit Camacho.

ERC: Alfred Bosch fa propostes sobre el canvi democràtic

En un horitzó de pactes, Alfred Bosch n'ha fixat les línies vermelles. No permetre que els comptes no siguin nets, no discutir la plena capitalitat i no renunciar a combatre la pobresa i la desigualtat. I per a Xavier Trias, aquesta pregunta:

"Jo li demano a Xavier Trias: Com es pot desfer qualsevol operació especulativa, com la marina del Port Vell o l'ampliació del centre comercial de La Maquinista? Com es poden desfer els contractes? Quins contractes hi ha?"

Bosch s'ha compromès a dedicar un 5% del pressupost de Barcelona a la lluita contra la pobresa.

BCN en Comú: Joan Herrera, a Girona, i Ada Colau, amb el sector cultural

A Girona, i donant suport a la candidata d'Iniciativa-Esquerra Unida, Joan Herrera ha insistit que calen ajuntaments amb plans de rescat social per ser al costat dels desnonats i no dels bancs.

"La campanya va de desigualtat, perquè la desigualtat s'incrementa. I mentre Rajoy diu ningú parla de l'atur. Hi ha cinc milions de persones que parlen de l'atur, dos milions de llars que tenen totes les persones a l'atur."

A Barcelona, Ada Colau dóna suport a la protesta del món de la cultura per l'IVA al 21 per cent, i en el míting central d'avui no hi haurà música en directe.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut