Segon mort confirmat per verola del mico a Espanya en 24 hores

El Ministeri de Sanitat confirma una segona mort per verola del mico després que ahir va informar del primer cas

RedaccióActualitzat

Dues persones han mort per la verola del mico a Espanya. El Ministeri de Sanitat ha actualitzat les xifres del brot i ja parla de dos morts.

La segona víctima ha mort a Córdoba per una meningoencefalitis. És un home de 31 anys que estava ingressat a la UCI de l'Hospital Universitari Reina Sofia, segons confirma la Junta d'Andalusia.

La primera víctima va morir al País Valencià, a causa d'una encefalitis associada a la infecció per aquesta malaltia. La Conselleria de Sanitat valenciana va confirmar la mort aquest divendres. No hi ha dades de si el malalt tenia patologies prèvies.

Les dues víctimes són dos homes joves, segons ha informat Sanitat.

A Catalunya hi ha 1.406 casos de la infecció confirmats, gairebé un terç dels de tot l'Estat. La majoria són homes d'entre 20 i 60 anys, i gairebé tots han tingut febre, astènia i inflamació dels ganglis. La vacunació selectiva avança a bon ritme.

A Espanya hi ha 4.298 casos confirmats d'infeccions amb la verola del mico, segons dades de la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica (RENAVE). 120 pacients han requerit hospitalització i fins a 135 infectats han presentat complicacions durant la malaltia, les més freqüents, infeccions bacterianes secundàries i úlceres bucals.


Tercer mort fora d'Àfrica

Aquesta setmana, el Brasil també ha confirmat la mort d'un home per la verola del mico. Amb els dos a l'Estat, són tres les persones que han mort per aquesta malaltia fora d'Àfrica, on la malaltia és present.

 

 

ARXIVAT A:
Verola del mico
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut