Tubs d'assaig amb cultius positius del virus de la verola del mico
Tubs d'assaig amb cultius positius del virus de la verola del mico (Reuters/Dado Ruvic)

Sanitat confirma la primera mort a Espanya per la verola del mico

La conselleria de Sanitat del País Valencià ha confirmat la mort d'una persona per encefalitis associada a la infecció per verola del mico

Actualitzat

El Ministeri de Sanitat ha confirmat la primera mort per verola del mico a Espanya. Ho ha fet en l'informe sobre l'evolució d'aquesta malaltia que ha publicat el ministeri aquesta tarda.

La conselleria de Sanitat del País Valencià ha confirmat aquesta primera víctima mortal per encefalitis associada a la infecció per la verola del mico. Segons aquest organisme, ara s'està analitzant el cas per confirmar de forma definitiva la causa i les circumstàncies de la mort. 

Fins aquest divendres, s'han notificat a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (XVEC), un total de 1.983 casos sospitosos o probables de verola del mico, dels quals fins al moment se n'han confirmat 1.406.

Segons el Departament de Salut, la majoria dels casos confirmats són homes d'entre 20 i 60 anys que han iniciat la simptomatologia entre el 5 de maig i el 27 de juliol del 2022. Gairebé en tots els casos han presentat febre, astènia, limfadenopaties i exantema.

A Espanya hi ha, fins avui, 4.298 casos confirmats d'infeccions amb la verola del mico, segons dades de la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica (RENAVE). 120 pacients han requerit hospitalització i fins a 135 infectats han presentat complicacions durant la malaltia, les més freqüents, infeccions bacterianes secundàries i úlceres bucals. 

El Brasil ha confirmat aquest migdia la mort d'un home per aquesta mateixa malaltia, la primera que es declara al país sud-americà. Es tracta d'un home de la ciutat d'Uberlândia que, segons les autoritats brasileres, tenia "baixa immunitat". 

 

 

ARXIVAT A:
SalutVerola del mico
Anar al contingut