Rescat dels cetacis (Reuters)
Rescat dels cetacis (Reuters)

Salven 90 cetacis d'un grup de 500, el més gran embarrancat mai a la costa australiana

Són exemplars de l'espècie cap d'olla que pertanyen a la família dels dofins però es comporten més aviat com balenes

Els equips de rescat han aconseguit salvar uns 90 caps d'olla negres dels gairebé 500 que hi havia encallats a la sorra de la costa australiana.

Els cetacis han estat traslladats per poder tornar a nedar mar endins.

Queden poques esperances, però, de salvar els altres que queden vius perquè estan exhaustos i deshidratats. Les autoritats locals han confirmat que n'han mort 380.

(Reuters)

El fenomen, que no té una explicació científica clara, ha passat altres vegades, però aquest cop estem parlant d'un dels grups més nombrós de cetacis embarrancats que s'han vist mai al món.

Els cetacis van quedar encallats en tres bancs de sorra i una platja en una zona remota de l'illa de Tasmània, al sud d'Austràlia.

(Reuters)

Les autoritats de govern regional de Tasmània van sobrevolar la regió on es van trobar els cetacis i van decidir posar en marxa un operatiu de salvament.

Aquests cetacis poden arribar a fer fins a set metres i pesar unes tres tones.

Funcionaris i voluntaris han treballat contra rellotge per mantenir els cetacis hidratats a la sorra per remolcar-los després a aigües més profundes, com ha explicat el director del Servei de Control d'Incidències en els Parcs Naturals de Tasmània, Nic Deka.

"Els animals estan sent alliberats en aigües profundes fora de la badia de Macquire i aleshores ja depenen d'ells mateixos. Estudis de rastreig en el passat han demostrat que els animals alliberats individualment tornen a agrupar-se al cap d'un temps."

 

Aquests cetacis són animals amb una forta vinculació familiar. Per això, molts moren mentre estan varats a causa de l'estrès que provoca estar separats del grup, d'altres moren per cansament o falta d'oxigen perquè no es poden moure.

Un altre dels problemes és la necessitat de desfer-se dels cadàvers, per una qüestió sanitària i ecològica.

Aquesta tragèdia ambiental va començar a principis d'aquesta setmana.

Els caps d'olla negres formen part de la família dels delfínids, o dofins oceànics, però es comporten d'una manera semblant a les balenes.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut