Intenten rescatar un grup de balenes pilot atrapades a Austràlia

Complicat rescat a Austràlia de centenars de balenes atrapades en bancs de sorra

Les autoritats australianes estan preocupades pel nombre de cetacis afectats, un terç dels quals haurien mort

RedaccióActualitzat

Un grup de 270 balenes s'han quedat encallades en tres bancs de sorra i una platja en una zona remota de l'illa de Tasmània, al sud d'Austràlia.

Les autoritats de govern regional de Tasmània van sobrevolar la regió on es van trobar els cetacis i van decidir posar en marxa un operatiu de salvament.

Segons les autoritats australianes al voltant d'un terç d'aquestes balenes han mort i 25 haurien estat salvades, però temen que les morts es multipliquin, com ha explicat Kris Carlyon, biòleg del Programa per a la Conservació Marina, aquest dimarts en una roda de premsa després de la jornada matinal de rescat.

Segons apunten els rescatadors australians, l'operatiu per salvar aquests cetacis podria durar dies, mentre que els biòlegs i experts marins estudien la manera de mantenir amb vida el màxim nombre d'aquests enormes mamífers, que poden arribar a fer fins a set metres i pesar unes tres tones.

Operació de rescat de les balenes atrapades a Austràlia (BRODIE WEEDING /EFE)

Carlyon ha explicat que primer el que volen és ajudar els animals que tinguin més possibilitats de sobreviure.

"Alguns animals poden ser massa grans o quedar-se en una ubicació inadequada per tractar-los."



Molts dels esforços de rescat dependran de com aquests animals responguin un cop estiguin sota l'aigua, ha assenyalat el biòleg.

 

Operatiu de rescat

60 persones, entre ells la Policia de Tasmània o empleats de granges aqüícoles del voltant, participen en aquesta operació de rescat, molt complicada pel fred, la humitat i un règim de marees irregular.

Tasmania Police is supporting DPIPWE in the management of a whale stranding at Macquarie Heads near Strahan. For updates on the stranding visit the Marine Conservation Program (DPIPWE) facebook page.

Publicado por Tasmania Police en Lunes, 21 de septiembre de 2020


A la pregunta de per què les balenes han quedat atrapades, Carlyon apunta a la hipòtesi que aquests cetacis s'acostessin a la costa a la recerca d'aliment.

El grup hauria estat guiat per una o dues balenes pilot i la resta d'aquests animals socials les haurien seguit fins a quedar encallades en els bancs de sorra.

Un grup de 60 persones intenta rescatar un grup de balenes pilot encallades (BRODIE WEEDING /EFE)

No és la primera vegada que un grup de balenes queden encallades a les platges de Tasmània, sobretot a la badia de Macquarie, on l'últim incident massiu es va produir fa una dècada.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut