Els centres de desenvolupament infantil i atenció precoç han passat d'atendre una vintena d'infants a una cinquantena
Els centres de desenvolupament infantil i atenció precoç han passat d'atendre una vintena d'infants a una cinquantena

Reclamen més recursos per atendre els menors de 6 anys amb trastorns de desenvolupament

L'any 2020 es van atendre més de 40.000 infants de fins a 6 anys amb trastorn de desenvolupament, però el pressupost no ha crescut en la mateixa proporció

RedaccióActualitzat

Els centres de desenvolupament infantil i atenció precoç, els anomenats CDIAP, donen suport als infants de fins a 6 anys que tenen algun trastorn en el desenvolupament o que presenten risc de tenir-ne.

L'any passat es van atendre més de 40.000 infants. Són uns 10.000 més que ara fa 10 anys. Això vol dir que la xifra ha pujat gairebé un 30%. En canvi, el pressupost que reben aquests centres de la Generalitat no ha augmentat en la mateixa proporció, i s'ha quedat en poc més del 13%.

Els centres han passat d'atendre una vintena d'infants a una cinquantena. També han hagut d'espaiar les visites per atendre una llista d'espera en una edat que, subratllen, és un moment d'or. Les famílies han d'esperar mesos per accedir a un tractament i això és temps perdut en aprenentatge.

Per això, ara que està a punt d'acabar-se el curs escolar, centres i famílies s'han reunit per exigir més recursos per poder tenir una atenció adequada.

La família de la Vega i del Max ens expliquen per què és tan important la feina que fan els especialistes en educació especial als centres de desenvolupament infantil i atenció precoç:

 

ARXIVAT A:
Educació Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut