L'arribada de les góndoles a la protesta multitudinària (Reuters)

Protesta en góndola a Venècia, ara contra l'efecte de les barques de motor a la ciutat

Els gondolers denuncien que aquestes embarcacions provoquen unes onades que erosionen els fonaments dels edificis

Centenars de gondolers han protestat als canals de Venècia per denunciar l'augment de vaixells de motor que omplen les aigües de "la ciutat dels canals". Segons els manifestants, les ones creades per grans vaixells motoritzats erosionen els fonaments de la ciutat.

El desgast habitual de la "reina de l'Adriàtic" per les inundacions durant l'anomenada "acqua alta" es veu agreujada pels efectes d'aquests vaixells i pot ser devastador, segons els gondolers.

L'"acqua alta" és l'augment del nivell del mar provocat per l'escalfament global i pot arribar a enfonsar el nivell del sòl de la ciutat. En aquesta època de l'any és un fenomen força habitual.

Les embarcacions de motor i les ones que generen erosionen els fonaments de la ciutat (Reuters/Manuel Silvestri)

Aquest dissabte, els manifestants han arribat a la protesta en una flotilla de góndoles tradicionals, plenes de cartells i proclames. A les pancartes s'han pogut observar diversos missatges on es demana una "llei especial" que reguli la problemàtica.

Els manifestants, segons es pot veure al cartell, demanen una actuació contundent (Reuters/Manuel Silvestri)

També s'incloïen missatges que denunciaven la situació de contaminació que viu Venècia i que agreugen aquestes barques de motor.

El rebuig contra el boirum que hi ha a Venècia ha estat present a les protestes (Reuters/Manuel Silvestri)

Restriccions als creuers

Anteriorment, la justícia italiana ja va fer una normativa per prohibir els creuers a partir de l'1 d'agost d'aquest 2021 per preservar el medi ambient i el patrimoni de la ciutat.

La mesura va posar fi a anys de passivitat i inacció política en un àmbit en què es prioritzaven els interessos econòmics i turístics als culturals, mediambientals i dels residents.

Protestes des del mar pel retorn de la circulació de creuers davant la ciutat de Venècia (EFE / Andrea Merola)
Protestes des del mar pel retorn de la circulació de creuers (EFE/Andrea Merola)

D'altra banda, la denúncia de l'efecte perjudicial dels grans vaixells a Venècia va arribar a tot el món quan el prolífic i misteriós artista Banksy va fer una obra-protesta en contra dels creuers a la icònica plaça de Sant Marc.

ARXIVAT A:
ItàliaMedi ambient
Anar al contingut