Sanitat equipara la regulació del tabac sense combustió a la de les cigarretes tradicionals
Sanitat equipara la regulació del tabac sense combustió a la de les cigarretes tradicionals

Prohibeixen les aromes del tabac escalfat i n'equiparen la regulació amb el tradicional

La nova normativa, que entrarà en vigor d'aquí a tres mesos, no afecta els vapejadors, que funcionen amb líquid

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts equiparar la regulació del tabac sense combustió o tabac escalfat a la de les cigarretes tradicionals. També es prohibirà la comercialització de filtres, papers de fumar o càpsules que modifiquin el gust dels productes de tabac.

Cal tenir en compte que aquesta normativa només afectarà el tabac sense combustió o per escalfament i no els dispositius de vapeig, que no contenen tabac. La normativa que fa referència als vapejadors encara no està aprovada i des del Ministeri de Sanitat expliquen que hi estan "treballant".

El tabac sense combustió és un producte a mig camí entre les cigarretes convencionals i les electròniques. Amb l'evidència científica actual, aquests dispositius no es poden considerar menys perjudicials per a la salut de les persones que el tabac convencional ni tampoc mètodes eficaços per deixar de fumar.

La normativa no afecta tots els tipus de vapejadors

Aquests dispositius utilitzen una bateria que permet escalfar una "cigarreta" de tabac premsada a uns 400 ºC i sense combustió. Inclou substàncies que li donen sabor i altres elements químics. Això produeix un aerosol de nicotina que crea un "cop de nicotina" similar a una cigarreta convencional. No es tracta d'una cigarreta electrònica, ja que no inclou líquid a l'interior, sinó tabac processat, picat o en pols.

La nova normativa també inclou l'obligació d'etiquetar els perills que comporta aquest tabac per a la salut i s'haurà d'incloure la frase "El fum del tabac conté més de 70 substàncies cancerígenes".

La normativa entrarà en vigor d'aquí a tres mesos.

ARXIVAT A:
SalutTabac
Anar al contingut