Primer vol amb esquiadors suecs a Alguaire després de l'aturada de dos anys per la covid

La setantena de turistes suecs que han arribat en un vol procedent de Göteborg passaran la pròxima setmana esquiant a Andorra i la Vall d'Aran

RedaccióActualitzat

Aterra a l'aeroport de Lleida-Alguaire el primer vol amb esquiadors suecs després de gairebé dos anys d'aturada obligada per la pandèmia. El turoperador Quality Travel ha reprès els vols per portar esquiadors europeus a les estacions d'esquí d'Andorra i la Vall d'Aran. És l'únic turoperador que opera aquest hivern a l'aeroport de Ponent després de la fallida de Thomas Cook el 2019.

L'avió, un Boeing 737-800 procedent de Göteborg, ha aterrat diumenge al migdia amb 77 passatgers a bord i, posteriorment, ha marxat buit cap a l'aeroport parisenc de Charles de Gaulle. Tots els esquiadors d'aquest vol s'han dirigit en autocars fins a Andorra però la setmana vinent alguns també aniran a les pistes de Baqueira-Beret.

El turoperador suec reprèn els viatges a Andorra i la Vall d'Aran tot i que n'ha reduït l'oferta gairebé a la meitat respecte als anys anteriors a la pandèmia. Així, els vols a l'aeroport d'Alguaire per portar i tornar els esquiadors es repetiran cada diumenge durant sis setmanes, fins al 20 de març.

L'avió ha arribat al migdia amb 77 turistes suecs a bord
L'avió ha arribat al migdia amb 77 turistes suecs a bord (ACN/ Anna Berga)

Els esquiadors suecs venen al Pirineu atrets sobretot per la meteorologia més favorable i perquè aquí disposen de més hores de llum de les que tindrien a les estacions del nord de Suècia en aquestes dates. Segons explica una guia de l'empresa Quality Travel, "són bons esquiadors que han esquiat a moltes estacions anteriorment i que busquen quelcom nou i Andorra ofereix una barreja de cultures interessant, sol i bona neu".

Les previsions dels turoperadors són "molt optimistes" perquè noten que la gent torna a tenir ganes de viatjar i hi ha una "alta demanda".

Hans Lindholm, un veí de Göteborg que forma part del grup de turistes suecs que han arribat a Alguaire, explica que espera trobar-hi "sol, bona neu i bon menjar". Lindholm ha esquiat diverses vegades als Alps, i a Andorra i la Vall d'Aran vol provar una nova destinació. En la mateixa línia, Lars Hellstram, que porta "dècades" anant a esquiar als Alps, apunta que vol descobrir noves estacions "per veure el sol, esquiar i passar una bona estona".

Dos autocars han portat els esquiadors suecs fins a les estacions d'esquí d'Andorra (ACN/ Anna Berga)

A banda de Quality Travel, la companyia Air Nostrum continua oferint durant tot l'any vols regulars entre Alguaire i Palma, i a l'estiu s'hi sumen les connexions amb Menorca i Eivissa.

ARXIVAT A:
TurismeAeroports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut