Alguaire

Alguaire perd els esquiadors britànics aquest hivern per la fallida de Thomas Cook

L'aeroport de Lleida-Alguaire només es queda amb l'activitat del turoperador suec Quality Travel, que transporta uns 4.000 passatgers

RedaccióActualitzat

El turoperador britànic Neilson ha confirmat que aquest hivern deixarà de portar vols d'esquiadors a l'aeroport de Lleida-Alguaire arran de la fallida de Thomas Cook, que és amb qui contractava la majoria d'avions.

Aquest dimecres es va fer la taula estratègica de l'aeroport i es va donar pràcticament per fet que els britànics deixarien d'operar a Lleida-Alguaire i que traslladarien els vols per portar esquiadors a Andorra a Tolosa de Llenguadoc, mitjançant avions regulars.

 

 

El pròxim hivern, també hi hauria la possibilitat d'operar amb l'aeroport del Prat–Barcelona en funció del nombre final de vols que es facin.

De totes maneres, no es descarta la possibilitat de tornar a Lleida-Alguaire en el futur, quan s'hagi "estabilitzat la situació", i ha afirmat que les relacions amb Aeroports de Catalunya han estat "molt bones".

 

 

14.071 esquiadors britànics la temporada passada

Neilson va portar la temporada passada 14.071 esquiadors britànics a través de l'aeroport de Lleida-Alguaire. D'aquests, la majoria anaven a esquiar a pistes d'Andorra, i entre 300 i 400 van anar a Baqueira-Beret, a la Vall d'Aran.

A principis d'agost, el govern va anunciar la renovació de l'acord amb Neilson amb el qual el turoperador continuaria portant esquiadors britànics al Pirineu a través de Lleida-Alguaire aquesta temporada d'hivern.

 

 

La previsió de Neilson s'havia fixat en la venda de 10.000 paquets turístics per anar sobretot a Andorra però també a Baqueira, una destinació que veien en potencial creixement. Thomas Cook aportava un 70% dels avions amb què Neilson transportava els seus clients.

El secretari d'Infraestructures, Isidre Gavín, ja va dir dimecres que la marxa de Neilson de Lleida-Alguaire genera un impacte negatiu al turisme andorrà però baix a les comarques de Lleida i "insignificant" a l'aeroport lleidatà.

Només es queda amb un turoperador suec

L'aeroport es quedarà, doncs, aquest hivern amb l'activitat del turoperador suec Quality Travel, que transporta uns 4.000 passatgers per anar a esquiar al Pirineu; un miler dels quals, a la Vall d'Aran.

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut