La platja de Segur de Calafell a primera hora d'aquesta tarda
La platja de Segur de Calafell a primera hora d'aquesta tarda

Moren dos homes mentre feien submarinisme a Segur de Calafell

Es tracta de dos homes de 50 i 56 anys, veïns de Vilafranca del Penedès i el Vendrell

RedaccióActualitzat

Dues persones han mort aquest diumenge al migdia mentre participaven en un bateig de submarinisme davant el port de Segur de Calafell.

Segons ha informat l'Ajuntament, es tracta de dos homes de 50 i 56 anys, veïns de Vilafranca del Penedès i del Vendrell.

 



L'avís del succés s'ha rebut pels voltants de les 11 del matí en una zona a prop del port de Segur de Calafell.

Segons han explicat al telèfon d'emergències 112, hi havia un grup de cinc persones fent submarinisme i a una l'han trobat inconscient i l'han tret fora de l'aigua per fer-li la reanimació cardiopulmonar.

A banda, i mentre els sanitaris atenien aquesta persona, el grup ha trobat a faltar un altre submarinista i han començat a buscar-lo.

Una embarcació de la policia marítima dels Mossos d'Esquadra l'ha localitzat a uns tres metres de profunditat i l'han portat al port per reanimar-lo, però finalment també ha mort. Es tracta d'un home de 56 anys.

 

 

Les dues víctimes mortals participaven en un bateig de submarinisme del centre Escafandra, que te la seu al port de Segur de Calafell. L'alarma l'ha donat l'instructor que anava amb ells. 

En el moment de l'accident, el grup estava al nivell de la zona de les boies de la franja de seguretat, a uns 200 metres de la sorra de la platja.

Es desconeixen, de moment, les causes concretes del fet, que s'estan investigant.

En el rescat, hi han intervingut unitats aèries i marines de Salvament Marítim, els Mossos d'Esquadra, la policia local de Calafell i el SEM. Els Bombers de la Generalitat també havien activat 4 dotacions, entre les quals els GRAE (Grup d'Actuacions Especials) subaquàtics, però finalment no ha estat necessària la seva actuació.

Anar al contingut