Bilbao

Milers de persones es manifesten a Bilbao per demanar l'absolució dels directius del diari "Egunkaria"

El procés contra els directius del diari "Egunkaria" ha fet sortir al carrer milers de persones a Bilbao, en una mobilització que ha tingut el suport de totes les forces nacionalistes i de bona part del món associatiu, sindical i cultural basc. A les escales de l'Ajuntament els imputats han agraït les mostres de solidaritat. Serà el mes de gener quan continuï el procés en què estan imputats per pertànyer a ETA.

Actualitzat
Una multitudinària manifestació ha desafiat les baixes temperatures i ha recorregut el centre de Bilbao per reclamar l'absolució dels cinc directius del diari "Egunkaria" que jutja l'Audiència Nacional. Darrere la pancarta amb el lema "Egunkaria lliure", Joan Mari Torrealdai, Martxel·lo Otamendi i els altres processats han rebut una forta ovació en mostrar l'últim exemplar publicat del diari abans de ser clausurat fa set anys.

Cares conegudes de l'esquerra abertzale, d'Aralar, EA o el PNB i els tres exlehendakaris han donat suport a la protesta juntament amb la majoria cultural i sindical abertzale d'Euskadi. Tots ells, més els imputats, han condemnat el que consideren que va ser un atac a l'euskera i al poble basc. El gran absent ha estat el govern de Patxi López. Tampoc s'hi han sumat ni el PP ni el PSE.
Anar al contingut