Brussel·les

Méndez i Toxo diuen que no hi haurà acord de reforma laboral si s'abarateix l'acomiadament

Els líders sindicals de la UGT i Comissions Obreres, Cándido Méndez i Ignacio Fernández Toxo, respectivament, han dit que l'acord per a la reforma laboral és necessari però no a qualsevol preu. Méndez i Toxo han assegurat que no hi haurà consens si sobre la taula es manté la intenció d'abaratir l'acomiadament. Tots dos han fet aquestes declaracions des de Brussel·les, on participen en una reunió del comitè executiu de la Confederació Europea de Sindicats.

Actualitzat
L'acord per a la reforma laboral no arriba, malgrat les reunions entre el govern espanyol, patronal i sindicats, i la decisió d'allargar el termini per arribar a un consens. Un consens que, si no s'aconsegueix en els pròxims dies, acabarà amb un decret de l'executiu central.

L'endemà d'una altra trobada del diàleg social fracassada, els líders de la UGT i de Comissions Obreres n'han parlat des de Brussel·les. Per a tots dos, l'acord és imprescindible.

Ignacio Fernández Toxo, de CCOO, ha dit que "sempre és millor arribar a un acord que abocar-nos a un conflicte que en aquests moments Espanya no s'hauria de permetre". L'acord, sí, però no a qualsevol preu. Cándido Méndez, de la UGT, ha assegurat que "abaratir l'acomiadament genera un problema insalvable".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut