Barcelona

Mas i Piqué critiquen Zapatero i demanen que Catalunya reflexioni sobre què vol fer amb l'aeroport

Convergència i Unió i el Partit Popular han mostrat el seu descontentament sobre les promeses de José Luis Rodríguez Zapatero al voltant de l'aeroport. Artur Mas ha dit que és la Generalitat la que ha de decidir el model d'aeroport que vol, però que el govern no té capacitat per pressionar l'executiu espanyol. D'altra banda, Josep Piqué creu que Zapatero va venir a Catalunya buscant una foto i, a canvi, només va pronunciar bones paraules.

Actualitzat

El líder de Convergència i Unió ha dit: "Hem de dir nosaltres quin model d'aeroport volem, perquè si no ho diem nosaltres, ens ho diran des de Madrid, ens ho dirà AENA, el govern central o la ministra de Foment." Mas també ha reclamat que el que cal no és que des de l'executiu espanyol s'escolti la posició de la Generalitat, tal  com va prometre Zapatero, sinó que la Generalitat tingui una posició codecisiva en l'aeroport del Prat.

El grup parlamentari de CiU al Congrés ha demanat la compareixença de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i del president d'Aena, Manuel Azuaga, a la comissió corresponent del Congrés, perquè expliquin com es definirà la gestió de l'aeroport del Prat i com serà la participació del govern català. CiU també vol presentar una bateria de preguntes per saber "quins són els compromisos concrets que el president del govern espanyol va adquirir en la seva visita a les obres de l'aeroport de Barcelona l'1 de març".

D'altra banda, el president del PP català, Josep Piqué, ha anunciat que el seu partit pretén fer una "proposta molt elaborada" sobre el futur de l'aeroport de Barcelona i que l'exposarà en una conferència específica. La conferència es preveu que se celebri abans del 22 de març, quan està previst que tingui lloc un "acte acadèmic" organitzat per empresaris i la societat civil per mostrar el seu suport al Prat com un gran aeroport internacional.

Piqué afirma que sobre l'aeroport "existeixen massa tòpics", per la qual cosa s'ha de "parlar molt seriosament, no tant sobre la distribució del poder polític com sempre es fa a Catalunya, sinó sobre què ens interessa fer estratègicament a l'aeroport". En aquest sentit, el dirigent popular ha explicat que "el debat no es tracta si pertany a una administració o a una altra, sinó quina és la millor manera d'exercir la titularitat jurídica".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut