Barcelona

Montilla veu positiva l'aposta de Zapatero pel Prat i adverteix que si no es materialitza estarà més que decebut

El president català, José Montilla, ha relativitzat les crítiques que, poc o molt, tots els partits, tret del PSC, van fer per la falta de concrecions del president del govern espanyol sobre el futur de l'aeroport del Prat. Per Montilla, que ha rebut el president de la Xunta de Galícia, l'important és que Zapatero aposta per convertir el Prat en un gran aeroport i que es va comprometre a escoltar i comptar amb la Generalitat per decidir quines companyies aniran a la nova terminal. Si d'aquí a uns mesos no es compleixen aquests compromisos, el president diu que llavors sí que se sentirà "més que decebut".

Actualitzat

Montilla ha recordat que "tot plegat té uns terminis" i ha dit que "caldrà veure que les obres que s'efectuen s'acaben en la data prevista i que al llarg dels propers mesos es posa en marxa el procés de diàleg i concertació, amb participació de la Generalitat, per a l'adjudicació de la terminal sud del Prat". D'entrada, però, el president de la Generalitat ha manifestat que el més important és que la inversió que implica la nova terminal "està en marxa". En relació a la insatisfacció que van expressar tant els socis de govern del PSC com els partits de l'oposició pels resultats de la visita de Zapatero, Montilla ha dit que "la decepció o no decepció va en funció de les expectatives que es tinguin".

Montilla també ha fet referència als problemes que últimament està causant el servei Rodalies de Renfe i ha expressat que li agradaria "tenir una vareta màgica" per poder-los solucionar. El president de la Generalitat ha recordat que tot plegat és conseqüència de "tants anys de manca d'inversió", però s'ha mostrat optimista perquè "les inversions ara s'estan fent" i perquè confia que "en un període raonable tindrem unes rodalies de primera".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut