Ciutat de Mèxic

La grip porcina hauria causat 152 morts a Mèxic

El nombre de morts sospitoses per grip porcina a Mèxic ja ascendeix fins a 152, segons ha informat el ministre mexicà de Salut. De moment, però, només n'hi ha 20 de confirmats. La primera persona que va morir per aquest virus va ser el dia 13. Des d'aleshores, els hospitals del país han atès prop de 2.000 casos sospitosos a tot el país i més de 700 persones continuen ingressades. Les classes se suspenen a tot el país. La preocupació ha saltat als Estats Units, on l'OMS ha informat que hi ha una quarantena de casos confirmats. El govern nord-americà ha declarat l'estat d'alerta sanitària.

Actualitzat
Mèxic està pràcticament paralitzat pel brot de grip porcina que afecta el país des del dia 13, quan hi va haver la primera víctima mortal. Ara ja en serien 152, segons ha explicat el ministre mexicà de Salut, José Ángel Córdova, que ha deixat clar que el nombre de morts "pot variar" i que aquest dimarts donarà a conèixer una nova xifra. Fins ara, unes 2.000 persones han resultat afectades i més de 700 continuen ingressades.

En vista de la situació el president mexicà, Felipe Calderón, vol evitar que hi hagi més contagis. El Banc Mundial ha anunciat aquest diumenge que prestarà 155 milions d'euros a Mèxic per ajudar a combatre el brot de grip porcina. D'aquesta quantitat, 19 milions d'euros es destinaran a les necessitats més immediates, com la compra de fàrmacs i equips mèdics. La resta es destinarà a reforçar la capacitat operativa i institucional.

Després que l'OMS ha alertat que la grip porcina es podria convertir en una pandèmia, ja que s'encomana entre els humans, Calderón ha aprovat un decret d'emergència en què autoritza els funcionaris del govern a entrar en qualsevol edifici públic, però també en domicilis particulars, per controlar el brot de grip. A més, preveu la possibilitat d'aïllar físicament els sospitosos de contagi.

Suspeses les classes a tot el país

El govern mexicà també ha anunciat que les classes se suspenen a tot el país. Fins ara, les aules estaven buides a la capital i en alguns estats però ara, de forma preventiva, tots els col·legis mexicans tancaran portes fins al 6 de maig.

Dels 32 estats que formen Mèxic, 17 n'estan afectats. És per això que l'alerta creix i traspassa fronteres. La majoria de països de l'Amèrica del Sud i Central ja han pres mesures de prevenció, especialment als aeroports, on vigilen els vols i els passatgers procedents del districte federal.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut