Ramallah

Mahmud Abbas fa una crida a totes les faccions palestines perquè respectin la treva

El president palestí, Mahmud Abbas, ha fet una crida a totes les faccions armades perquè abandonin la violència i respectin la treva decretada el cap de setmana passat als territoris palestins. Els enfrontaments entre partidaris del president Abbas i els defensors del govern de Hamas s'han reproduït a la ciutat de Gaza, on han mort almenys cinc persones. Entre les víctimes hi ha dos membres de les forces de seguretat lleials a Al-Fatah. El missatge presidencial arriba poca estona abans de l'anunciat discurs del primer ministre palestí, l'islamista Ismail Haniye, en què ha rebutjat la convocatòria d'eleccions anticipades del president Abbas assegurant que és "inconstitucional".

Actualitzat

Gaza viu el dia més sagnant de violència interpalestina des que dissabte el president palestí, Mahmud Abbas, va convocar eleccions anticipades. L'alto el foc pactat diumenge al vespre entre Hamas i Al-Fatah ja sembla paper mullat. Curiosament, l'única treva en vigor és la que totes les milícies palestines de Gaza van acordar amb Israel fa més de tres setmanes.

Aquesta tarda un centenar de membres de Hamas han encerclat un dels quarters generals de Al-Fatah a la població de Jabaliya, al nord de la franja de Gaza. En el terreny diplomàtic, tant l'Organització de la Conferència Islàmica com la monarquia jordana intenten fer de mitjancers en el conflicte i promoure una reunió entre els líders d'Al-Fatah i Hamas, per posar fi a la violència civil.

Enmig d'aquest clima bèl·lic, aquesta tarda el primer ministre, Ismail Haniye, ha fet un discurs on, tot i que ha tornat a descartar la convocatòria d'eleccions anticipades, ha demanat la unitat entre tots els palestins.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut