Bashar al-Assad, president de Síria (Reuters)
Bashar al-Assad, president de Síria (Reuters)
Ginebra

L'ONU acusa Al-Assad d'haver ordenat una trentena d'atacs amb armes químiques

És la conclusió dels investigadors de les Nacions Unides, que culpen el president de Síria d'estar al darrere de l'atac amb gas sarín de l'abril al nord-oest de Síria, on van morir més de 80 civils

RedaccióActualitzat

L'ONU acusa el règim de Bashar al-Assad d'haver comès una trentena d'atacs amb armes químiques. És la conclusió dels investigadors de les Nacions Unides, que culpen el president de Síria de l'atac del mes d'abril en la localitat de Khan Shaykhun, al nord-oest del país, on van morir més de 80 persones.

En un informe difós aquest dimecres, els investigadors consideren provat que l'aviació siriana va llançar una bomba amb gas sarín en aquesta població. Es descarta que els bombardejos del règim toquessin un dipòsit de municions químiques. L'informe l'ha elaborat la comissió d'investigació de l'ONU sobre la situació dels drets humans a Síria, un país que viu en guerra des del 2011.

Aquest cas va provocar una onada d'indignació internacional i el primer atac de Washington contra el règim de Damasc. La xifra de morts va superar la vuitantena, molts d'elles criatures i nens. L'ús d'armes químiques, prohibit pel dret internacional humanitari, constitueix un crim de guerra.

Anar al contingut