Barcelona

Les dificultats dels infants amb mobilitat reduïda per jugar als parcs adaptats

Les famílies dels nens i nenes amb mobilitat reduïda denuncien que els menors no hi poden jugar sense ajuda

Iacma Monterde Segura / Mariona Piqué RegíActualitzat

Només 11 dels 900 parcs infantils que hi ha a Barcelona estan adaptats per a nens i nenes amb mobilitat reduïda. Segons l'Ajuntament estan pensats perquè hi puguin jugar tots els nens i nenes, també els que tenen algun tipus de discapacitat. Però les famílies amb infants amb mobilitat reduïda denuncien que els menors tampoc no hi poden jugar sense ajuda.

Ara el consistori està fent un inventari de tots els elements dels parcs per millorar-ne l'accessibilitat i la intenció és que en 10 anys tots els parcs nous o els que es renovin ja siguin inclusius.

 

 

L'Emma Joana va néixer amb espina bífida, i necessita molta ajuda per moure's. Fa tot just dos mesos van inaugurar a prop de casa seva un parc, que, segons el cartell que hi ha a l'entrada, està construït perquè sigui accessible per a tothom. Però la mare, Noemí Font, no ho veu així:

"Accessibles segons quins criteris? La meva filla no hi pot jugar, als parcs que ells diuen que són accessibles. Però hi hauria d'haver una altra opció, un camí B per als nens amb mobilitat reduïda, i no existeix. I l'Ajuntament em diu: 'si la teva filla la puges a l'esglaó, ja hi pot accedir!'. És que els criteris d'accessibilitat que tenen no són correctes, perquè deixen fora els nens amb mobilitat reduïda".

 

També es queixen que hi ha moltes zones de sorra tova que compliquen els desplaçaments amb la cadira o el caminador.

Segons l'Ajuntament, ja estan en contacte amb la família per buscar-hi una solució.

 

Com van fer amb el Bruno. Fa tres anys, l'única manera que tenia de gronxar-se era a la falda de la seva mare. Després d'un any removent cel i terra, van aconseguir que els instal·lessin un gronxador adaptat, que després s'ha posat en altres parcs. Això sí, s'han de portar els arnesos de casa, perquè al cap de poc temps van desaparèixer. El Bruno, però, aviat serà massa gran perquè la seva mare, Mari-Pierre Caire, el pugui aixecar:

"Això ens farà impossible poder anar als parcs, tornarem a quedar-ne exclosos. Demanem que no ens releguin, que ens posin els elements que fan falta perquè hi puguem anar amb els nostres fills en cadires de rodes i que s'hi puguin estar tranquil·lament."

Elements que permeten que tots els nens i nenes es puguin divertir de la mateixa manera, i que ara per ara només es troben en algun parc de fora de Barcelona.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut