Madrid

Les accions de Sacyr cauen prop d'un 9% després de suspendre l'ampliació del canal de Panamà

Les accions de la constructora han tancat la sessió amb unes pèrdues de prop del 9%. Han estat el valor que més ha caigut a l'Ibex-35. Els mercats han optat per les vendes després que Sacyr ha decidit suspendre les obres al canal de Panamà pels sobrecostos generats. La constructora en responsabilitza el govern panameny.

RedaccióActualitzat

L'anunci de la immobiliària espanyola Sacyr Vallhermoso de suspendre les obres d'ampliació del canal de Panamà pels sobrecostos de l'obra li ha passat factura als mercats. A l'obertura de la sessió borsària les seves accions han estat suspeses de cotització durant una hora. Un cop han tornat al parquet els títols s'han desplomat un 18%. La caiguda s'ha anat moderant i ha acabat la jornada amb un descens de prop del 9%. Sacyr ha protagonitzat la caiguda més important de l'Ibex-35, que ha acabat el dia amb unes pèrdues de l'1,58%.

El consorci que té adjudicada l'ampliació del canal de Panamà, liderat per Sacyr, al·lega que no pot continuar una obra amb 1.160 milions d'euros de sobrecostos, i en responsabilitza l'administració panamenya, a qui dóna un termini de 21 dies perquè atengui les demandes que planteja. Les autoritats de Panamà diuen que el consorci busca forçar una negociació fora de contracte per a la construcció del que queda pendent, cosa que ells no volen fer.

La construcció de les noves rescloses, que unirien els oceans Atlàntic i Pacífic, es considera una de les obres d'enginyeria més importants del món. Pel canal passen 17.000 vaixells cada any.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut