Els EUA gravaran amb nous aranzels les importacions d'alumini i acer europeus
Brussel·les

La Unió Europea aprova aranzels amb els Estats Units per valor de 2.800 milions

És la resposta als aranzels a l'acer i a l'alumini que Trump va imposar al març a Europa

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea ha aprovat aquest dimecres la imposició d'aranzels per valor de 2.800 milions d'euros a tot un seguit de productes que els països europeus importen dels Estats Units.

Es concreta, doncs, l'advertiment de la Comissió a l'administració Trump, que el març va aprovar nous aranzels que afecten importacions des de la UE.

La comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström, ho ha anunciat en un comunicat:

"No volíem estar en aquesta posició, però la decisió unilateral i injustificada dels Estats Units d'imposar aranzels a l'acer i l'alumini europeus significa que no tenim una altra opció."

"Les regles del comerç internacional, que hem desenvolupat durant anys mà a mà amb els nostres socis dels Estats Units, no poden ser violades sense una resposta per part nostra. La nostra reacció és mesurada, proporcionada i en línia amb les normes de l'OMC."

Notícia relacionada - Trump alarma amb nous aranzels: "Les guerres comercials són bones"

 

La Comissió Europea va concretar fa un mes la llista d'importacions afectades, quan les va notificar a l'Organització Mundial del Comerç, l'OMC.

En aquesta llista hi ha productes de procedència agrícola com el blat de moro, el suc de taronja, la crema de cacauet i els nabius. També altres productes industrials, com les motos Harley-Davidson i els texans.

Trenta dies

La mesura s'ha adoptat quan s'han complert els trenta dies reglamentaris marcats per l'OMC, i entrarà en vigor el divendres.

Segons la Comissió, aquesta decisió compta amb el "suport unànime" dels països de la UE.

2.800 milions en front de 6.400

La xifra estimada de recaptació amb els aranzels, 2.800 milions, és molt inferior a la que es calcula que tenen els imposats per Trump, 6.400 milions.

Segons la Comissió, la diferència, 3.600 milions, es podrà "reequilibrar" en el futur dins del marc de l'OMC. Fa 20 dies la UE va denunciar la mesura de Trump a aquest organisme.

Notícia relacionada - La Xina contraataca: entren en vigor aranzels a 120 productes nord-americans

ARXIVAT A:
Unió EuropeaEstats UnitsTrump
Anar al contingut