Trump, abans de signar l'ordre imposant aranzels a l'acer i l'alumini (EFE)
Trump, abans de signar l'ordre imposant aranzels a l'acer i l'alumini (EFE)
Washington

Trump imposa aranzels a l'acer i l'alumini

Actualitzat

Primer gran pas proteccionista de Donald Trump des que va arribar a la Casa Blanca. El president dels Estats Units ha signat formalment la imposició d'aranzels del 25% a les importacions d'acer i del 10% a les d'alumini. Trump ha subratllat que l'acer i l'alumini "són vitals" per a la "seguretat nacional" dels Estats Units:

 

"No prenem aquestes decisions per elecció, sinó per necessitat."

 

De moment, tant Mèxic com el Canadà queden exempts d'aquests aranzels. Trump ho ha justificat per "l'especial relació" amb tots dos països, socis comercials amb els quals els EUA estan negociant actualment una nova versió del Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord. El president dels EUA ha apuntat que, si s'aconsegueix aquest acord, "no hi haurà aranzels per al Canadà i Mèxic".

Davant la possibilitat que els nous aranzels puguin provocar una "guerra comercial" amb altres països i organitzacions supranacionals, el mateix Trump ha dit en els darrers dies que aquestes batalles són "bones" i "fàcils de guanyar".

En l'acte de signatura, Trump estava acompanyat pel vicepresident, Mike Pence; el secretari de Comerç, Wilbur Ross; i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin; a més d'un grup de treballadors i representants del sector siderúrgic.

ARXIVAT A:
Trump
Anar al contingut