La Generalitat envia al fiscal la campanya de l'autobús contra els nens transsexuals

L'Ajuntament de Barcelona avisa que aturarà i sancionarà l'autobús d'"Hazte Oír" si entra a la ciutat amb una multa que pot arribar als 3.000 euros

RedaccióActualitzat

"Els nens tenen penis, les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin" és el lema de la polèmica campanya que ha llançat l'associació ultracatòlica HazteOír contra la transsexualitat. La campanya té previst recórrer diferents ciutats espanyoles en un autobús que arribarà a Catalunya aquesta setmana.

El bus hauria de circular per Barcelona aquest divendres i per l'Hospitalet de Llobregat i Sant Cugat, dissabte.

Rebombori pel possible pas de l'autobús per Catalunya

La Generalitat ja ha enviat la campanya al fiscal de delictes contra l'odi per intentar que deixi de circular. La directora general de Igualtat, Mireia Mata, considera que "aquesta campanya atempta a la convivència que defensem a Catalunya i pot vulnerar l'article 510.1d del Codi Penal."

Per la seva banda, l'Ajuntament de l'Hospitalet ha dit que, tot i que no pot impedir que aquest autobús privat passi pels carrers de la població, no autoritzarà que s'hi aturi ni que utilitzi megafonia per difondre els seus missatges.

En el cas de Sant Cugat, l'Ajuntament recorda que Hazte Oír no ha fet cap petició per portar-hi la campanya, però, en el cas que ho faci, el govern assegura que no ho autoritzarà.

L'Ajuntament de Barcelona avisa l'associació que pot ser multada per aquesta campanya amb una sanció de fins a 600 euros si s'aplica la llei de publicitat dinàmica, i amb fins a 3.000 euros, si es té en compte l'ordenança municipal de convivència amb l'agreujant de menors afectats. La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha advertit: "L'autobús no té permís per circular per la ciutat, no és benvingut".

El Síndic obre una actuació d'ofici

El síndic de greuges, Rafael Ribó, s'ha adreçat a l'administració de la Generalitat i als ajuntaments de Barcelona, Sant Cugat del Vallès i l'Hospitalet de Llobregat, localitats on està planificat que circuli el vehicle. Ha demanat informació sobre quines mesures s'han adoptat per donar compliment a la llei per garantir els drets del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals (LGTBI).

L'Observatori contra l'Homofòbia, per la seva part,  ha subratllat a través de Twitter que no volen cap discurs d'odi i transfòbic als carrers del país i ha instat la Generalitat a "activar el deure d'intervenció" i que es declari "bus non grat":

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut