El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, aquest dilluns sortint de l'Audiència Nacional (ACN)
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, aquest dilluns sortint de l'Audiència Nacional (ACN)

La fiscalia veu Trapero "en una situació delicada" si se l'investiga per l'1-O

El ministeri públic no descarta demanar noves imputacions contra el major dels Mossos i citar-lo en relació amb l'operatiu policial de la jornada del referèndum

Actualitzat

La fiscalia no descarta demanar noves imputacions contra el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i tornar a demanar que se'l citi a declarar en relació amb l'operatiu policial del referèndum de l'1 d'octubre. Això ho ha comunicat l'endemà mateix que la magistrada hagi rebutjat la petició de presó que la fiscalia demanava per a Trapero. Una decisió que la fiscalia podria recórrer, tot i que encara no ha decidit si ho farà.

Fins ara, la causa de l'Audiència Nacional investigava els fets del 20 i 21 de setembre. Amb els nous informes de la Guàrdia Civil es pretén ampliar la instrucció a l'1 d'octubre. La fiscalia considera que els informes "són demolidors" per als Mossos i que poden deixar en una "situació delicada" el major. És per això que no descarta demanar noves imputacions.

En la declaració d'aquest dilluns a l'Audiència Nacional, la magistrada va aplicar mesures cautelars al major i a la intendent cap de l'operatiu de Mossos del dia 20: retirada de passaport, prohibició de sortir d'Espanya i presentar-se al jutjat cada quinze dies, a més d'estar localitzables, però va rebutjar la petició de presó que la fiscalia va demanar en els dos casos.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut