Luis Rubiales, davant l'Assemblea de la Federació Espanyola de Futbol
Luis Rubiales, davant l'Assemblea de la Federació Espanyola de Futbol

La Fiscalia ja investiga Rubiales per agressió sexual a Jennifer Hermoso

Actua després d'haver constatat que, a primera vista, s'hauria comès un delicte i d'haver rebut diverses denúncies de particulars, i s'ofereix a la jugadora per emprendre accions legals

Actualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional investiga Luis Rubiales per agressió sexual pel petó forçat a Jennifer Hermoso. Segons informa en un comunicat, actua després d'haver constatat que, a primera vista, s'hauria comès un delicte.

En concret, ha obert diligències d'investigació preprocessals dels fets perquè "podrien ser constitutius d'un delicte d'agressió sexual, previst i penat en l'article 178 del Codi Penal". 

A més, diu que s'han rebut diverses denúncies de ciutadans contra el president suspès de l'RFEF.

La Fiscalia s'ha dirigit a la jugadora de futbol, perquè si vol s'hi posi en contacte, en un termini de 15 dies, per tal d'informar-la dels seus drets i que si vol pugui fer una denúncia.

La futbolista va deixar clar en un comunicat que el petó no va ser consentit i que es va sentir vulnerable, a més de víctima d'una agressió.

Els fets s'investiguen via l'Audiència Nacional perquè van passar a l'estranger.


Pendents del TAE

Mentrestant, aquest matí el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport s'ha reunit, a demanda del govern espanyol, per activar el procés d'inhabilitació de Luis Rubiales com a president de la Federació Espanyola de Futbol. S'ha de pronunciar sobre la gravetat del cas i podria forçar-ne la suspensió en els pròxims dies.

S'espera que aquesta tarda, el president del Consell Superior d'Esports, Víctor Francos, pugui donar més dades sobre l'estat en què es troba aquesta inhabilitació.


Reunió de la RFEF

Paral·lelament, aquesta tarda la Federació Espanyola de Futbol es reuneix de manera "urgent i extraordinària" per avaluar la situació i estudiar possibles mesures.

En aquesta reunió està previst que hi participi el president de la Federació Catalana, Joan Soteras, a qui el Govern de la Generalitat demana una resposta més contundent sobre el Cas Rubiales.

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat
ARXIVAT A:
Violència masclistaMasclisme Agressió sexualLuis Rubiales
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut