2.600 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat en la manifestació de Barcelona

"Aturem el genocidi a Palestina", el clam de milers de persones al centre de Barcelona

La protesta, que es fa a diverses ciutats d'Europa, reclama el final de la guerra a Gaza i que es deixi de vendre armes a Israel

Sota el lema "Aturem el genocidi de Palestina", diversos col·lectius s'han manifestat aquest dissabte a la tarda a Barcelona. Hi han participat 2.600 persones, segons la Guàrdia Urbana, una xifra que l'organització eleva a 10.000.

Amb aquesta manifestació, que es fa simultàniament a diverses ciutats europees, demanen un canvi de posicionament de la Comissió Europea. A més de reclamar que s'aturin les hostilitats contra la població palestina a la Franja de Gaza, també volen que es trenquin les relacions comercials amb Israel i que es deixi de vendre armes al país.

Amb crits de "boicot a Israel" o "Palestina lliure", la protesta ha arrencat a la cruïlla del passeig de Gràcia amb l'avinguda Diagonal i ha arribat fins a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona.

La protesta, simultània a diverses ciutats europees, reclama aturar la venda d'armes a Israel (3Cat)
Molts manifestants lluïen banderes de Palestina (3Cat)

Acampada dels estudiants

La manifestació de Barcelona ha acabat a la plaça Universitat, on fa dues setmanes que hi ha estudiants acampats a l'edifici històric per demanar també al rector de la UB que trenqui relacions amb Israel.

Els estudiants han decidit trencar relacions amb el rectorat fins que compleixi la moció aprovada pel claustre de la universitat que exigeix tallar amb Israel.

En un comunicat, han acusat la cúpula del centre de fer-los "propostes que queden molt lluny del text aprovat al claustre", que exigia trencar totes les relacions institucionals i acadèmiques amb centres, instituts de recerca, empreses i altres institucions d'Israel fins que s'aturi el "genocidi" contra la població palestina.

El final de la manifestació ha coincidit amb els estudiants acampats al costat de la Universitat de Barcelona (3Cat)

Reconeixement de l'estat de Palestina

Coincidint amb aquestes protestes, Pedro Sánchez ha anunciat que dimecres portarà al Congrés dels Diputats el reconeixement de l'estat de Palestina, que vol aprovar el Consell de Ministres.

El número dos de Sumar a les eleccions europees, Jaume Asens, ha dit a Barcelona que "no n'hi ha prou de reconèixer l'estat palestí", sinó que Espanya ha de "trencar relacions institucionals i comercials amb Israel per aturar la seva maquinària de guerra".

Els manifestants s'han estirat al passeig de Gràcia (ACN/Mar Martí)

 

ARXIVAT A:
Palestina
Anar al contingut