Sánchez insisteix a Milei que rectifiqui: "Entre governs, el respecte és irrenunciable"

El ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, ha convocat l'ambaixador de l'Argentina a Espanya i no descarta trencar relacions diplomàtiques

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha insistit a demanar una rectificació pública al president Milei, enmig del conflicte diplomàtic amb l'Argentina després que en un acte amb Vox a Madrid, aquest diumenge, va titllar de "corrupta" la seva dona, Begoña Gómez.  

"Entre els governs, els afectes són lliures, però el respecte és irrenunciable", ha dit el president espanyol en un acte econòmic aquest dilluns al migdia:

"Hem demanat una rectificació pública i, en consonància, la resposta del govern d'Espanya serà conforme a la dignitat que representa la democràcia espanyola i als llaços entre Espanya i l'Argentina, ara presidida per un president que no ha estat a l'altura per les seves declaracions."

"Espanya i l'Argentina són dos països germans, els pobles dels quals s'estimen i es respecten", ha subratllat Sánchez, que creu que les paraules de Milei parlen del "risc que representa aquesta internacional ultradretana per a societats com la nostra".

El govern argentí descarta cap disculpa

Arran de les paraules de Milei, el ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, ha cridat a consultes l'ambaixadora espanyola a Buenos Aires --és a dir, l'ha retirat temporalment del país-- i ha convocat aquest dilluns l'ambaixador de l'Argentina a Espanya.

A més, no descarta trencar relacions diplomàtiques davant el que considera una "ingerència flagrant en les qüestions internes d'Espanya". "Adoptarem totes les mesures oportunes", ha dit en una de les entrevistes que ha fet a diversos mitjans, "en el moment més greu" de les relacions entre tots dos països.

Això, mentre insisteix també a exigir una disculpa pública de Milei. Una petició que ha rebutjat el govern argentí. De fet, el portaveu del president ha afirmat que és el govern espanyol qui ha de reflexionar i demanar "disculpes sinceres" a Milei, per haver-lo tractat d'"odiador" o de "negacionista" i haver-lo acusat "d'ingerir substàncies".

Feia referència a un comentari del ministre Óscar Puente, en un acte a Salamanca a principis de mes, que ja van generar una picabaralla diplomàtica.

"El president Milei no farà cap comentari sobre això en cap sentit", ha insistit el ministre de l'Interior argentí. "No sé per què hi ha tanta ofensa; han aixecat el tema innecessàriament i espero que el superin aviat", s'ha justificat.

Feijóo: "Només una mostra del que el govern fa cada dia"

El PP considera que tot plegat és una reacció exagerada, una "sobreactuació absolutament impròpia", en paraules d'Alberto Núñez Feijóo.

"El que ha fet el senyor Milei és només una mostra del que el govern fa cada dia contra tot aquell que no pensa com ells", ha afirmat el líder del PP en l'acte de presentació del programa electoral per a les europees del 9 de juny.

El PP ha presentat aquest dilluns el seu programa electoral per a les europees (EFE/Zipi Aragon)

 

Segons Feijóo, el conflicte diplomàtic el va començar el govern de Sánchez. "Ni el govern del senyor Sánchez, que va començar insinuant consum de substàncies del president de l'Argentina; ni el senyor Miler, que va continuar, dient 'corrupta' a la dona del president del govern d'Espanya, són dins l'espai de moderació que reivindico per a la política", ha dit.

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezArgentinaJavier Milei
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut