Rubiales no dimitirà i s'atrinxera amb un discurs reaccionari contra el feminisme
Rubiales durant l'assemblea de l'RFEF (EFE)
Futbol

Rubiales no dimiteix i s'atrinxera amb un discurs reaccionari contra el feminisme

El president de l'RFEF denuncia una "cacera" i titlla d'"assassinat social" les conseqüències d'un petó "consentit i mutu"

Mar Vila PrunedaActualitzat

Contra tot pronòstic, el president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, no dimitirà. Ho ha anunciat durant l'assemblea extraordinària de la Federació Espanyola de Futbol amb motiu del petó forçat a Jenni Hermoso i les celebracions a la llotja el dia de la final del Mundial.

Rubiales, desafiant, s'ha mostrat com a víctima d'una "cacera" i ha carregat contra el feminisme. Tot, apuntalat per una gran ovació de la Federació.

"No penso dimitir. No penso dimitir. No penso dimitir." El màxim dirigent del futbol espanyol ha anunciat d'aquesta manera que no pensa deixar el càrrec.

Rubiales ha parlat de petó "consentit, mutu i eufòric". "No hi ha desig i no hi ha posició de domini", ha assegurat Rubiales, que ha denunciat "fals feminisme" i ha apuntat directament el president de la Lliga, Javier Tebas.

"Se m'està intentant matar. Hi ha molta més gent que, malgrat està silenciada, m'està donant suport. Molta més que en contra."

A parer seu, el petó només va ser un "piquito", i ha lamentat el comunicat de Jenni Hermoso, "que no entén". "El desig que podia tenir un petó era exactament el mateix que podia tenir amb un petó a les seves filles", ha argumentat.

En tot moment, Rubiales ha atribuït les acusacions a una campanya contra ell des que va assumir la presidència.

Amb tot, Rubiales ha afirmat que anirà als tribunals per defensar-se. 

"Què pensaran les dones que han estat de veritat agredides sexualment?"

La celebració des de la llotja

Rubiales ha argumentat el gest agafant-se els genitals des de la llotja per l'eufòria de celebrar el títol mirant al seleccionador Jorge Vilda. Tot i que ho ha qualificat de "gest poc edificant". "Mai m'havia comportat així, l'emoció era gran. No em justifico", ha dit.

"Hem passat molt aquests anys. A un altre nivell, però han volgut fer amb tu (Vilda) el mateix que ara han fet amb mi. Em vaig emocionar molt fins al punt de perdre el control i dur-me les mans allà quan et vas girar cap a la llotja i vas mirar-me. 'Olé els teus ous', amb perdó.'" 

Sobre aquest afer ha demanat disculpes a la reina Letícia i la casa reial.

El de Vilda ha estat un dels noms més repetits del discurs, i Rubiales li ha ofert la renovació per quatre anys amb un sou de mig milió d'euros l'any.

Aquí pots veure la compareixença completa de Luis Rubiales:


I ara què?

Amb aquest gir de guió, ara s'obre el camí del Tribunal Administratiu de l'Esport. Aquest divendres mateix el Consell Superior d'Esports elevarà les denúncies que s'han presentat al TAD, que podria inhabilitar-lo.

La Fiscalia, per la seva banda, també ha posat el tema en mans de l'Audiència Nacional.

Assemblea extraordinària

Abans, a les onze, Rubiales s'ha reunit amb els presidents de les territorials que s'han desplaçat a Madrid. A Las Rozas hi han anat arribant els presidents, menys el de l'assemblea de la Federació Basca de Futbol. El president de la Federació Navarresa ha dimitit després de l'assemblea.

També ha deixat el càrrec el Rafael del Amo, president del Comintè Nacional de Futbol Femení i vicepresident de l'RFEF.

Aquest dijous a la tarda, va transcendir que Rubiales havia comunicat al seu equip que deixaria el càrrec aquest divendres en l'assemblea extraordinària convocada per l'RFEF. Finalment, s'ha aferrat al càrrec tot i la pressió internacional.

Pressió insostenible, o no tant

L'últim element que feia pensar que Rubiales dimitiria era l'expedient que li ha obert la Federació Internacional de Futbol (FIFA) pels "fets ocorreguts durant la final de la Copa Mundial Femenina".

El posicionament públic de Jennifer Hermoso a través del sindicat Futpro també feia pensar que es precipitaria la decisió cinc dies després de la final del Mundial contra Anglaterra.

Luis Rubiales en un dels partits de la selecció espanyola
Luis Rubiales abans de la final del Mundial femení (Reuters)

El govern espanyol havia anunciat que actuarien si no es produïen "esdeveniments" en la seva situació com a president de la Federació Espanyola. També que el CSE estudiaria les denúncies rebudes i ho elevaria al Tribunal d'Arbitratge Esportiu, que podria haver procedit al cessament.

I és que les denúncies sobre el dirigent s'han acumulat. L'última va ser aquest dimecres, la de la Lliga F, però abans també ho havien fet el president de l'Escola Nacional d'Entrenadors, Miguel Galán, l'exàrbitre internacional Xavier Estrada Fernández i el partit polític Sumar.

Finalment, Rubiales no ha cedit. Continua una presidència plena de turbulències que va començar el maig del 2018, quan va succeir Ángel Villar com a president de la Federació Espanyola de Futbol.

ARXIVAT A:
Mundial Femení
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut