Luis Rubiales, amb el president de la FIFA, Gianni Infantino, en una imatge d'arxiu (Europa Press)

La FIFA s'avança i suspèn Rubiales provisionalment de totes les funcions

La federació internacional també li ordena que no contacti amb Jennifer Hermoso després que la jugadora ha denunciat pressions

Actualitzat

Cop d'efecte de la FIFA. El Comitè Disciplinari del màxim organisme del futbol internacional s'ha avançat als estaments espanyols i ha anunciat que suspèn Luis Rubiales de totes les seves funcions de manera provisional.

Des d'aquest dissabte, doncs, el president de l'RFEF, que aquest divendres es va atrinxerar en el càrrec malgrat la pressió i totes les crítiques pel petó forçat a Jennifer Hermoso, té les funcions suspeses "de tota activitat relaciona amb el futbol nacional i internacional".

La suspensió, de moment, és de 90 dies, a l'espera que altres procediments facin el seu curs. Concretament, la suspensió serà efectiva mentre es tramita l'expedient obert per la comissió disciplinària de la FIFA contra Rubiales aquest dijous, ja que la FIFA considera que el petó forçat a Jennifer Hermoso en les celebracions del Mundial poden suposar una violació del codi disciplinari de la federació internacional. 


Prohibició de contactar amb la jugadora per "preservar els seus drets"

La FIFA també ha dictat dues directives addicionals en què ordena a Luis Rubiales que no contacti ni intenti contactar amb Jennifer Hermoso, ni directament ni a través de tercers. La prohibició de contactar amb la jugadora o amb el seu entorn proper també es fa extensiva a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i als seus treballadors.

L'ordre es fa, segons resa el comunicat de la FIFA, amb l'objectiu de "preservar els drets fonamentals" de la jugadora de la selecció i també "el bon ordre" sobre el procés disciplinari que s'està tramitant. 

Una petició de la FIFA que arriba després que Jennifer Hermoso hagi desmentit cap consentiment en el petó, com va afirmar aquest divendres Rubiales, i hagi denunciat haver rebut pressions, ella i la seva família, per part de la Federació.


Pedro Rocha Junco, president interí de la RFEF

Per la seva part, la Reial Federació Espanyola de Futbol ha informat que, mentre duri la suspensió provisional de Rubiales decretada per la FIFA, qui assumeix de forma interina la presidència de l'organisme és el vicepresident adjunt a la presidència, Pedro Rocha Junco. 

En un comunicat, la RFEF afegeix que Luis Rubiales ha manifestat que es defensarà legalment en els òrgans competents, amb l'objectiu, diuen, que "prevalgui la veritat i es demostri la seva completa innocència"

El Consell Superior d'Esports veu vulneració de la Llei de l'Esport

L'anunci de l'organisme internacional arriba després que aquest dissabte el president del Consell Superior d'Esports, Víctor Francos, hagi confirmat que ja ha elevat la denúncia contra Rubiales al Tribunal Administratiu de l'Esport. Francos assegura que hi pot haver una possible vulneració de la llei de l'esport per infraccions considerades molt greu, pel que fa als abusos d'autoritat.

 


Precisament aquest dissabte a la tarda, Víctor Francos ha assegurat que la denúncia interposada contra Rubiales davant el Tribunal Administratiu de l'Esport es manté, paral·lelament a la decisió presa per la FIFA. Francos, que ha fet aquestes declaracions des de Barcelona, on s'ha desplaçat per l'inici de la Vuelta, també ha afegit que contactarà amb la FIFA perquè el cas no afecti la candidatura espanyola per acollir el Mundial del 2030.  

 

 

 

ARXIVAT A:
EsportsAgressió sexualMundial Femení
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut