Vandellòs

Indústria multa amb 1,6 milions Vandellòs II, la sanció més alta contra una central nuclear

El Ministeri d'Indústria ha imposat una sanció d'1.600.000 euros als titulars de la central nuclear Vandellòs II, per tres faltes greus, comeses durant el 2004. Es tracta de la sanció mes alta contra una central nuclear i que fa uns mesos ja havia proposat el Consell de Seguretat Nuclear. La direcció de la central, per la seva part, ha avançat que hi presentarà recurs, tant per la quantia de la sanció com pels motius que s'argumenten.

Actualitzat

La central nuclear Vandellòs II ha rebut la notificació d'aquesta sanció d'1.600.000 euros per part del Ministeri d'Indústria. La sanció és per tres faltes greus comeses durant la gestió de la central en l'episodi de corrosió que va patir, l'any 2004, en el sistema de refrigeració. Segons Indústria, la sanció l'han imposat per l'incompliment dels documents oficials d'explotació, per no haver aplicat les mesures correctores durant l'episodi de corrosió i per haver amagat informació al Consell de Seguretat Nuclear.
El portaveu de la central nuclear Vandellòs II ha explicat que la penalització consisteix en dues multes de 525.000 euros i una de 550.000 euros. Amb tot, la sanció podria haver arribat a 1,8 milions d'euros perquè com a màxim podien suposar 600.000 euros.

L'organització ecologista Greenpeace considera precisament que la sanció és ridícula si es compara amb els guanys que van tenir Iberdrola i Endesa durant tot el temps que la nuclear va funcionar incomplint les mesures de seguretat. En aquest sentit, la responsable de la campanya d'energia i canvi climàtic, Sara Pizzinato, ha reclamat multes més elevades.

La direcció de la central, per la seva part, ha avançat que hi presentarà recurs, tant per la quantia de la sanció com pels motius que s'argumenten.

L'episodi de corrosió va passar el 2004, però no va ser fins al 2005 quan la central va parar durant sis mesos per reparar a fons l'avaria.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut