Barcelona

Hereu confia que el Centre de Coordinació creat per Renfe minimitzarà els incidents

L'Ajuntament de Barcelona ha formalitzat la seva entrada al Centre de Coordinació creat per millorar el servei de rodalies de Renfe en la reunió que l'alcalde ha mantingut amb el secretari d'estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, i amb el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel. La primera reunió d'aquest centre es farà divendres. L'alcalde Jordi Hereu vol que les actuacions es plantegin també a llarg termini perquè hi hagi una xarxa ferroviària amb capacitat per assumir el creixement metropolità. Hereu ha manifestat la seva confiança que la posada en marxa del CECOF reduirà de forma immediata les incidències a rodalies i permetrà recuperar la confiança dels ciutadans de l'àrea metropolitana en aquest servei. Formen part d'aquest organisme el ministeri de Foment, la Generalitat i l'Ajuntament.

Actualitzat

L'alcalde ha recordat que a més de minimitzar el nombre d'incidències de rodalies, el Centre de Coordinació d'Operacions Ferroviàries, CECOF, també s'encarregarà d'impulsar les actuacions immediates per resoldre aquests possibles problemes i informar els ciutadans fins a l'arribada de l'AVE.
Això no obstant, Hereu ha dit que a més d'aquest seguiment i de treballar per recuperar a curt termini la confiança dels usuaris per rodalies, "que és vital", s'han d'establir les bases per articular futures inversions que ajudin a configurar un pla estratègic d'infraestructures ferroviàries perquè facin un salt qualitatiu i quantitatiu.

L'alcalde ha afegit que el CECOF servirà per ultimar l'arribada de l'AVE a la ciutat, "que és un projecte ferroviari que va associat a un procés de transformació de la ciutat i el seu teixit urbà", especialment a l'entorn de la Sagrera.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut