La seu de Grifols a Sant Cugat del Vallès (Europa Press/David Zorrakino)

Grifols denunciarà Gotham City Research pel dany causat, "tant financer com reputacional"

La companyia es recupera a la borsa, després d'enfonsar-se dimarts arran de les acusacions del fons d'inversió que la farmacèutica manipula els comptes i està molt més endeutada del que reconeix

Redacció/AgènciesActualitzat

La multinacional catalana Grifols ha anunciat que emprendrà accions legals contra Gotham City Research, el fons d'inversió que dimarts va provocar que la farmacèutica s'enfonsés a la borsa, amb una caiguda de la cotització que va arribar al 40% i que en el tancament va quedar en el 26%. Tot plegat, arran d'un informe on el fons acusa la companyia d'amagar part del deute i maquillar els comptes.

En un comunicat enviat aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) --el supervisor borsari espanyol--, Grifols diu que denunciarà el fons d'inversió "per l'important dany causat, tant financer com reputacional", que ha fet a l'empresa.

Grifols afegeix que, més enllà de les conseqüències a la borsa, l'informe també va causar una gran preocupació als seus pacients i donants.

Les accions de Grifols van caure en picat durant el dimarts (EFE/Ana Bornay)

La farmacèutica es defensa de les acusacions i assegura que totes les transaccions qüestionades per Gotham han estat aprovades de forma unànime pels òrgans de govern de la companyia.

El consell d'administració reafirma que dona ple suport al conseller delegat i president executiu, Thomas Glanzmann, després que Gotham qüestionés la seva independència. Grifols defensa que ha col·laborat de forma decisiva en el creixement i desenvolupament de l'empresa des que hi va arribar, el 2006.


La cotització a la borsa es recupera

En el seu informe, Gotham City Research avisava els inversors que, si les seves estimacions eren certes, les accions de la farmacèutica no valdrien res. Aquesta informació va fer que a primera hora de dimarts la cotització arribés a caure un 40% i en el tancament es quedés al 26%.

Després de la patacada de dimarts, aquest dimecres al migdia les accions s'han revaloritzat un 8%.

 

Anar al contingut