Madrid

Esperanza Aguirre amenaça de no presentar-se a les municipals si la forcen a plegar de presidenta del PP a la comunitat

Esperanza Aguirre diu que, si es posa una gestora, ella deixarà de ser la candidata a l'alcaldia de la capital espanyola.

RedaccióActualitzat

Crisi oberta al PP de Madrid. Només dos dies després de ser designada pel seu partit, l'alcaldable popular a Madrid, Esperanza Aguirre, ha amenaçat de no presentar-se a les eleccions municipals si el seu partit la força a plegar com a presidenta de PP a la Comunitat madrilenya i crea una gestora per dirigir la formació.

En una sèrie de tuits, Esperanza Aguirre ha dit clarament que, si es posa una gestora, ella deixarà de ser la candidata a l'alcaldia de la capital espanyola.

També ha assegurat que no és cap titella i que no vol que altres persones li facin la llista ni el programa electoral.

Finalment, s'ha reafirmat i ha dit que no pensa deixar la presidència del PP de la Comunitat.

En una entrevista a la cadena COPE, Aguirre ha admès que la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, li va demanar que deixés la presidència del partit a Madrid, però que ella s'hi va negar rotundament.

La resposta del PP

A la tarda, el PP ha respost a través d'un comunicat. Asseguren que Aguirre va acordar amb la direcció del partit que, si sortia elegida alcaldessa, "es dedicaria en exclusiva a l'Ajuntament i deixaria la presidència del PP a la comunitat".

Un aclariment que no esvaeix tots els dubtes. Segons Aguirre, el seu partit li vol fer deixar la presidència del PP a Madrid ara mateix. En canvi, el PP es refereix a un acord perquè Aguirre deixi la presidència en el cas que surti elegida alcaldessa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut