Sala d'espera d'un ambulatori català
La sala d'espera d'un ambulatori català
Barcelona

Els usuaris de la sanitat veuen fora de lloc fer pagar més de 700 euros als immigrants

La directora de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat, Carme Sabater, troba fora de lloc fer pagar més de 700 euros l'any als immigrants irregulars que vulguin accedir a la sanitat pública, com proposa el govern espanyol.

Catalunya Ràdio/ RedaccióActualitzat
La directora de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat, Carme Sabater, troba fora de lloc que es faci pagar més de 700 euros anuals als immigrants irregulars que vulguin accedir a la sanitat pública, tal com proposa el govern espanyol. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Sabater ha apuntat que als immigrants en situació irregular "no se'ls pot deixar sense atendre quan tenen un problema de salut".

La Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat insisteix que no donar cobertura a aquest col·lectiu és un risc per a la salut pública. A més, la directora creu que el fet de posar un preu per accedir a la sanitat pública pot fer pensar que es vol potenciar "les assegurances de la sanitat privada".

Sabater també s'ha felicitat per la voluntat de la Generalitat de Catalunya de no aplicar aquesta mesura i garantir un metge de capçalera als "sense papers". Tot i això, alerta que l'actual situació econòmica farà que això perjudiqui altres "àmbits" dels serveis socials.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut