Els pactes, el finançament, un logo nou o el procés, a la campanya electoral d'aquest dimarts

La campanya electoral catalana ha girat full aquest dimarts del cas Sánchez i els partits s'han pogut dedicar a defensar les seves propostes

RedaccióActualitzat

El PSC ha presentat un nou logo de campanya el dia en què personalitats del món acadèmic i cultural com Isabel Coixet, Joan Manel Serrat o Abel Folch han signat un manifest de suport al candidat socialista, Salvador Illa. Al vespre, en el feu socialista de l'Hospitalet, l'alcaldessa Núria Marín ha carregat contra Esquerra i Junts perquè només se'n recorden de la ciutat durant la campanya electoral.

Per la seva banda, ERC ha defensat avui la seva proposta de finançament singular. Segons els republicans, un clam històric del catalanisme que ha de permetre a Catalunya recaptar els seus impostos, revertir el dèficit i millorar les inversions. En un acte a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián ha retret a Pedro Sánchez que vagi tard a descobrir el feixisme i li demana que mogui fitxa renovant el Poder Judicial. 

En un míting de Junts a Mollerussa, Jordi Turull ha carregat durament contra Pedro Sánchez per la seva crida a la regeneració democràtica que ha titllat de "gran estafa". També ha retret al Partit Socialista que doni lliçons de democràcia als independentistes quan els líders condemnats pel procés i els que van haver de marxar fora han patit la seva "indiferència" i "cinisme". 

La CUP insta Esquerra, Junts i els Comuns a recuperar la iniciativa de fer política i dialogar, això sí, amb condicions. Per fer-ho, demanen fer una esmena a tot el que s'ha fet fins ara i unir-se per resoldre els problemes del país. Des de Vilanova i la Geltrú, la formació ha demanat valentia a Esquerra i Comuns per fer polítiques progressistes. I ha instat Junts que trïi entre les propostes de la CUP o les de la dreta. 

Els comuns han rebut el suport del ministre de Drets Socials en un míting a Sabadell, on han reclamat que les cures siguin un dret públic i universal. Sense Jéssica Albiach, el número dos de la candidatura ha insistit a acusar la dreta d'enfangar la política i ha demanat als socialistes que siguin valents per impulsar una regeneració democràtica.

Des de Ciutadans, Carlos Carrizosa demana al PSOE i al PP que es comprometin, per escrit, a no pactar amb els partits independentistes només per salvar la cadira. De campanya a Tarragona, Carrizosa també ha retret al candidat del PP, Alejandro Fernández, que estigui sotmès a les directrius de Madrid i ha afirmat que només Ciutadans s'ha compromès a no pactar amb independentistes. 

El PP que denuncia que el procés és un modus vivendi d'alguns polítics que per això volen que continuï encara que la ciutadania vulgui deixar enrere aquesta etapa. El candidat popular, Alejandro Fernández, en una conferència al Círculo Ecuestre de Barcelona, ha assegurat que votar el PSC de Salvador Illa és votar independentisme. 

Davant de poc més d'una setantena de persones, Vox ha triat Mataró, el municipi on té més regidors, juntament amb Salt, per endurir el seu discurs contra la immigració. I ho ha fet sense el suport de les dades, perquè la diputada Mónica Lora ha dit que el Maresme és la zona zero de la delinqüència, tot i que cap ciutat de la comarca apareix entre les 15 amb més criminalitat del país. 

Aquest és el resum dels actes dels partits en les primeres hores de dimarts:

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut